Årets vinterfestival i den fynske by Strib er spækket med alsidighed og slår kirkedøren op torsdag d.14. februar og de øvrige døre i hallerne fredag til søndag d. 17.2.

Bruce Guthro

De tre søstre i Baskery fra Sverige, norske Sigrid Moldestad, canadiske Bruce Guthro Celtic Band og tre unge brødre fra Flandern i Belgien. Trio Dhoore hedder de. Allerede med disse navne kan man se, at bredden er stor. Americana, roots, norsk violin og sang, brødrene Koen på drejelire, kontrabas, guitar og harmonika – og den superpopulære Runrig-forsanger med sit eget repertoire og band.

Så kan man tilføje Alberte Winding med Drømmescenariet, Jens Lysdal Band, Hush med Chris Minh Doky på bas, Allan Olsen og en lang række kendte danske blues med mere-navne som H.P.Lange, Paul Banks, Troels Jensen, Jørgen Lang, Billy Cross, Hugo Rasmussen, Mik Schack med flere.

Jens Lysdal Fotos: Per Dyrholm

Når man så også siger Impuls Trio med Kristian Bugge, Jesper Vinther og John Bæk, som har en dansegruppe med OG den nyere kvartet Bragr med Christine Dueholm¨, Jesper Bylling, Henrik Andersen og Perry Stenbäck i front og tilsammen med en masse instrumenter, så må man sige, at folkene i Strib fejrer deres 25 års festivaljubilæum med manér. Flere andre navne supplerer viften af musik. Det bliver varme dage og hygge i en kold tid, som de ynder at sige. OG EN MASSE FED MUSIK! 

Koncerten i Strib Kirke torsdag aften står Rasmus Lyberth for – endnu en af mange facetter på festivalen. Her er billetprisen 140 kr., mens partoutpris for alt det andet er 630 kr. Man kan også købe billet pr aften til ca. 260 kr. i enten Hal 1 eller Hal 2 med hhv. Bente Kure og Leif Ernstesen som konferencierer. 

 

www.strib-vinterfestival.dk