Singersongwriter Sophia HP er født med musikken helt inde under huden. Hendes forældre, Veronica Mortensen og Niels HP, har begge gjort sig bemærket inden for hhv. jazz og soulmusik, og så er hende morfar Allan Mortensen. Men Sophia har alligevel fundet sin egen vej i de alvorlige og melankolske udtryksformer med roots & folkemusikalske sange og toner, dog med afstikkere til det jazzede. Hun studerer på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Hun var på et tidspunkt tre måneder i Sydafrika, som uden tvivl også har givet inspiration, og publikum kan glæde sig til at lytte til en ung sanger og sangskriver, der selv spiller guitar. Sophia HP demonstrerer med sine tekster, at hun har noget på hjerte.

Teksterne er eftertænksomme og bliver serveret med rolig og følelsesfuld støtte fra hendes band, som består af guitaristen Frederik Kruse, Gustav Ibsgaard på slagtøj og ikke mindst hendes bror Elias HP på kontrabas. I det hele taget skal der lyde stor ros til bandet, der ikke fristes til at dominere på nogle numre, selv om der bliver serveret dejlige guitarriffs, støttet af de to øvrige medlemmer.

Sofia HP’s debutalbum ”Carry On” er lige udkommet med 10 numre og godt 38 minutters spilletid. Titelnummeret bliver lige som de øvrige sange fortolket med en inderlig og dyb indlevelse. Sophias egen akustiske guitarspil understøtter hendes følsomme og poetiske lyrik, som hun behersker fuldt ud med sin fine rene vokal Som i nummeret Hilltop, hvor hun søger efter et sted, hvor hun kan få renset tankerne ud og se det hele klart og tydeligt ovenfra.

Albummets titelnummer Carry On er en meget drømmende og sødmefyldt melodi med længsler og tanker og med fine fingerspil på guitaren, som der også gives et par eksempler på i Could you Try? Ligesom Fast Ticking Clock er også et godt eksempel på Sophia HP’s drømmende og følsomme vokal, og det er en rød tråd på albummet, hvor singersongwriteren snor sig elegant gennem de forskellige numre i en lidt melankolsk genre.

Sophia HP