Umiddelbart syntes jeg, at det var overraskende at se Rickie Lee Jones figurere som den nyest tilføjede kunstner på TF24, fordi man (dvs. jeg) tænkte jazz, pop, soul og deromkring. Men jeg har heller ikke rigtigt fulgt hendes karriere og liv, men dog slået ørerne ud engang imellem.

Så fik jeg lyttet lidt, og nu glæder jeg mig til at høre og se denne sanger (og sangskriver), som debuterede med første album i 1979 og faktisk fik sit allerstørste hit med ”Chuck E’s in love”, og hun vandt en Grammy som ”Best New Artist”, senere endnu en, og hun har været nomineret otte gange. Næste album, ”Pirates”, blev også en stor succes i 1981. Siden er fulgt ca, 15 album.

Med sin stemme, levede liv, erfaring og nærvær vil 69-årige Rickie Lee Jones nok alligevel passe fortrinligt ind i Tønder Festivals særlige ånd og aura. Hun vil ”somehow” blive en god folkie og dele ud af sit store talent på festivalen, og hun vil også udstråle sin særlige glamour. Måske på en mere tilbagelænet måde end før, for hun har haft svingende succes igennem årene. Men altid tæt på sjælen i amerikansk musik, uanset hvad genren lige hedder.

I et interview fortalte hun, at hun på sin 50-års fødselsdag ikke engang havde råd til at købe en fødselsdagskage. Men tingene vendte endnu engang, og det forstår man, når man hører hendes sødmefyldte sang og væsen.

Albummet “Pieces of Treasure” rummer jazz-standards fra den store amerikanske sangbog og var nomineret til en amerikansk Grammy i 2024 i kategorien Best Traditional Pop Vocal Album. Produceren på det, Russ Titelman, var også hendes samarbejdspartner og producer på de to første udgivelser for mere end 40 år siden.