I de seneste godt fem år har folkemusikglade danskere kunnet nyde godt af online-folkemusikplatformen RadioFolk.dk, der ”graver dybt i folkemusikkens maskinrum og i spillefolkenes pulterkamre”, og som nu er nået til Katten i sækken-program nr. 66 d. 28. september. Samme dag, d. 28. september spiller en række folkemusikbands gratis på det københavnske spillested Alice (tidligere Global) på Nørre Alle, 2200 N., når der afholdes støttefest for netop RadioFolk.dk.

Tailcoat pressefoto

Den er Danmarks største radioplatform for dansk folkemusik og koketterer også med at være verdens største. For dansk folkemusik. Det skal nok passe. Men selvfølgelig har RadioFolk.dk masser af ambitioner om at blive større, og det vil nok sige at kunne tilbyde mere og gerne til et endnu større publikum. Og til det fattes der penge – derfor støttefest, som forhåbentlig vil få fyldt Alice helt op på lørdag.

Skynd dig derfor at købe billet – så kan du komme til at høre det store, unge band Mynsterland, de gæve musikere i Det Yderste Hav (øverste foto), VAEV med Poul Lendal & David Mondrup, som diverterer med sammenvævede musikfortællinger med alt fra jødeharpe til laptop og fra indisk orgel, stemme og melodica. De unge musikere i Tailcoat serverer nykomponeret nordisk musik, som udvisker både de skandinaviske grænser og dem mellem nyt og gammelt. Tailcoat er Emil Nielsen på¨elbas, Henriette Flach på violin, svenske Mårten på percussion, svenske Rasmus på nøgleharpe og Villads Hoffmann på cittern.

Kristine Heebøl med Bølgen Bandet spiller op til afslutningsballet, og MC Hansen vil være aftenens veloplagte konferencier. Du bestemmer selv, hvor mange gode danske kroner, du vil støtte med. Der er billetter til hhv. 100 kr./200 kr./300 kr. Find os på Billetto.dk https://radiofolk.dk