Lørdag SKF

Danske singersongwritere indtager Kultur & Fritidscentret lørdag aften.

Som vanligt er det første weekend i juli, Skagen Festival foregår. I år er datoerne fra 2. til og med 5. juli. Billetsalget til Danmarks ældste festival Skagen Festival har været i gang i nogle ugers tid. Salget går stille og roligt, men der er stadig muligt at købe billetter til de to ”store” aftenkoncerter i Skagen Kultur- og Fritidscenter med vidt forskellige og meget spændende programmer.

Efter torsdagens koncert med Folkeklubben og The Young Dubliners går det løs fredag aften med to store bands på scenen. Først kommer Neighbours & Friends med Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen i spidsen for et velspillende orkester. De bliver fulgt af et endnu større band, når JP & The Seeger Session Band indtager Kultur- og Fritidscentret med mange forskellige instrumenter som harmonika, banjo, saxofon, harmonika, piano osv. I spidsen for bandet står JP, hvilket står for Jan Piet de Klerk, og bandets repertoire er bl.a. inspireret af Pete Seeger og Bruce Springsteen.

Lørdag kan man opleve ikke mindre end seks af de allerbedste danske singersongwritere. Der bliver Skagens-debut til Thomas Buttenschøn, som har udgivet fem albums siden 2005. Bente Kure er til gengæld et kendt navn på Danmarks ældste festival, hvor både hun og Leif Ernstsen har været konferencierer i mange år og bestemt også sunget. Desuden bliver der et glædeligt gensyn med Sebastian, der har udgivet ikke mindre end 60 albums i de seneste 44 år, og solgt mere end to millioner – og afholdt over 1.000 koncerter.

Foto: Per Dyrholm

Eleanor Shanley

Trekløveret Søren Krogh, Laura Mo og Mikael K er nærmest på hjemmebane på festivalen. Sidstnævnte senest kendt for sine fantastiske sange om Udkants-Danmark og portrætter af skæve eksistenser. Laura Mo med sin karakteristiske vokal og stærke indlevelse og energi, og Søren Krogh med de fantastiske finurlige tekster, der også indbragte ham en fortjent DMA i 2013 som årets sangskriver. Så en aften med meget forskellige sangskrivere af seks solister med stor spændvidde.

Alle aftenkoncerterne i Kultur- og Fritidscentret begynder kl. 19.30, så det er med at være på plads, og billetterne koster 295 kr. hver aften. Søndag aften afsluttes samme sted med De Danann & Eleanor Shanley, der er årets modtager af Folkemusikprisen, indstiftet i 1995. Det bliver engelske, meget populære Oysterband, der slutter aftenen af.

Man kan sikre sig billetter de tre første lørdage i juni hos Skagen Festivals billetkontor på Kulturhus Kappelborg mellem kl. 10 og 13. Inden slutspurten den sidste weekend i juni, hvor der holdes åbent både lørdag og søndag i samme tidsrum. I ugen 29. juni til 4. juli er der åbent hele ugen fra kl. 10 til 19. og endelig søndag 5. juli på festivalens sidste dag fra kl. 11-15.

Men da det jo nok er de færreste uden for Vendsyssel, som vil sikre sig billetterne fysisk inden festivalen, så kan man købe billetter på nettet via billetkontor@skagenfestival.dk eller på www.festivalshop.dk

http://skagenfestival.dk/

neighbours

Neighbours & Friends