De seneste år har Folk Spot været afviklet i Visemøllen under Tønder Festivalen. I år foregår arrangementerne foregår fredag 28. og lørdag 29. august på P4 scenen.

Her venter der publikum overraskelser af meget forskellige karakter, når syv danske og et norsk band står på programmet. Flere af dem optrådte på årets Spot Festival i Aarhus, og flere er i andre sammenhænge kendte navne på folk-scenen.

Lukkif

Lukkif

Det gælder således Jullie Hjetland, som giver en totalt anderledes optræden sammen med Rumpistol i bandet Lukkif, hvor hun bruger hele sin stemmekraft. Phønix, Jansberg og Maja & David står for den mere traditionelle danske musik og så alligevel i forskellige fortolkninger og retninger.

Den populære genre americana er varemærke for MC Hansen & The Sentimentals, der flere år har spillet på Hagges, men nu gør deres indtog på selve festivalpladsen. Sangerinden Ida Wenøe har tidligere stået i spidsen for Boho Dancers, men er nu med i et nyt band, hvor hun står i spidsen for The Silver Cords. Fra Norge kommer Erlend Viken Trio med både traditionsmusik fra hans hjemland, men også ny eksperimenterende musik.

Kvartetten Northern Assembly bliver et interessant bekendtskab med musikere, hvis baggrund og inspiration er hentet i Norge, Afrika, Danmark og på Færøerne. Bandet har haft deres udvikling gennem huskoncerter og mindre spillesteder, som eksempelvis under Spot Festivalen, hvor der var fyldt sal ved deres koncert.

Det er et meget varieret og spændende program, som uden tvivl vil give alle nogle oplevelser af især den danske folkemusik i mange forskellige forklædninger.

www.tf.dk

https://www.youtube.com/watch?v=zOZdu83lk2s