Det er kun i tre-fire dage og lige op over. For allerede i morgen fredag d. 31. august gælder det en koncert i Præstø med den anbefalelsesværdige amerikanske singer/songwriter J Wagner. Han spiller på ”Sweet and Coffee” i Adelgade kl. 19, og det bliver i selskab med en ’gammel’ kending, som J Wagner sandsynligvis kender på forhånd, nemlig MC Hansen.

J Wagner, som han bare kalder sig spiller i alt bare tre koncerter i Danmark i de næste dage. Efter Præstø bliver det lørdag på Tranum Storgård i Brovst kl. 19 og søndag aften kl. 20 på Wintercoat i Sabro. Forhåbentlig til et talstærkt publikum, som fortjener at høre hans velskrevne og velsungne indie-folk.

Han er fra Alberquerque, New Mexico og har tidligere været park ranger i Joshua Tree National Park. Nu bruger han det meste af sin tid på at køre alene rundt i USA for at spille sine sange, der er inspireret af landskaberne omkring ham, ikke mindst ørkenlandskabers ensomhed. Han har uden tvivl skrevet mange sange, men hans biografi og website er temmelig sparsomt. Men en af hans sange, ”If I Go, I’m Going”, er indspillet af flere andre og bl.a. brugt i TV-serien ”Californication”.

Hans album fra 2014 hedder The Runaway Kid, hvor to af sangene er skrevet med hans gamle venner, Gregory Alan Isakov og Ron Scott. Albummet og han får masser af fine ord med på vejen fra anmeldere om sangskrivnings høje kvalitet. Han kunne nok (ligesom en del andre) fortjene et større og gedigent gennembrud – sådan lyder det.

I al fald skriver et magasin følgende: ”Med John Prine i sit hjerte, Bob Dylan i sit hoved og Woody Guthrie i sit DNA skaber J Wagner musik stærkt forbundet med roots”. Et andet magasin skriver, at ”J Wagner er sangskriverens sangskriver. Hans sange har lyden af kærlighed fundet, kærlighed tabt og livet, der begynder igen. En ægte troubadour i tradition med Dylan og Townes Van Zandt”. Desuden: ”Han kan skabe små musikalske landskaber, som man ønsker at besøge igen og igen. I hans sange oplever man, at der ikke er et ord for meget og ikke én tone forkert. Så stor er hans sangesstyrke”.

Hvert år i oktober holder han en fire dages sangskriver-samling (retreat) i det øde Chinati Hot Springs i det vestlige Texas, som er åben for interesserede fra hele verden. Vil man deltage, skal man maile til ham og se nærmere på www.crookedcrow.net. Man kan læse lidt mere om J Wagner (som vistnok hedder Johann) og lytte til enkelte sange på www.jwagnermusic.com. God fornøjelse, hvis du har chancen for at gå til en af koncerterne – det anbefales.