Programmet til årets Spot festival i Aarhus 30. april til 3. maj, er endnu ikke helt på plads, men flere spændende navne er allerede på listen.

Den aarhusianske trio Hvalfugl (øverste foto), der har fundet en niche for deres genrer med blandingen af traditionelle folktoner med jazz og et klassisk drys. De spiller på Roots&Hybrid Festival, der er en del af Spot.

Det samme gør Kalaha, der til lejligheden har en tyrkisk sangerinde med kvartetten, der vil spille festlige melodier med et elektronisk pift. Duoen Dawn har historiefortællingen i fokus med country og rock som omdrejningspunkt. A Fo med fem kvinder vil præsentere traditionelle sange fra Mali kombineret med nordisk folk, jazz og meget mere.

Violinisten Søren Stensby blandet de traditionelle toner med elektroniske lyde med folk, klassisk og elektroniske toner i et spændende miks. Bongeziwe Mabandla fra Sydafrika spiller også på Roots&Hybrid med en blanding af fol og traditionel musik fra hjemlandet.

Men som vanligt til Spotfestivalen, så kan der nemt dukke uforudsete overraskelser op, da det jo i de fleste tilfælde er mindre kendte men talentfulde bands og musikere, der kommer på scenerne.

https://www.spotfestival.dk/