Cropredy Scenen og masser af folk

Cropredy har en stor scene og godt 20.000 gæster alle tre dage Fotos: Lissen Jacobsen

Torsdag d. 13. august blænder det engelske folkrockband Faiport Convention igen op for deres årlige tredages festival på markerne uden for den idylliske landsby Cropredy i Oxfordshire nogle kilometer fra Banbury. Billederne her er stemningsbilleder fra sidste års festival, hvor der igen var masser af fine solister, bands og god stemning. Blandt hovednavnene var norske Katzenjammer og  Emmylou Harris og Rodney Crowell med band, og de gjorde det forrygende, selv om regnen piskede ned. Så voldsomt på et tidspunkt at det hen ad vejen tvang en stor del af publikum til at gå i ly. Dog ikke denne skribent, som til gengæld bagefter måtte gå gennemblødt i teltet.

Emmylou Harris

Emmylou Harris og Rodney Crowell kæmpede bravt i regnvejr torsdag aften sidste år

I årevis har festivalen heddet Fairport’s Cropredy Convention, og ren folk-festival kan man ikke kalde den. Men det lader til, at det trofaste publikum synes godt om mikset, som i år består af bl.a. det gamle, populære band Steeleye Span, folkduo Gilmore & Roberts, alt-folkgruppe Maia, Coco & The Butterfields, multiinstrumentalister og tvillinger Pierce Brothers (Jack og Pat), vinderen af  årets Young Folk Award i april, kvinde-folkrockduoen Sounds of The Sirens, Willie & The Bandits der spiller blues og da også Hayseed Dixie.

Begejstring

Begejstring

Fairport Convention selv indleder torsdag kl. 16 med et kort akustisk sæt og afslutter lørdag aften med et langt og altid med gæster på scenen. I år er Ralph McTell, som altid er til stede på festivalen, programsat før FC. I alt kan man opleve 20 solister og bands. Anthony John Clarke er igen konferencier, og han spiller også sammenmed Dave Pegg fra FC.

Det blandede program betyder bl.a. også det engelske band Madness og The Bootleg Beatles, og især de sidste glæder jeg mig ærlig talt til. Beatles-sange kan man aldrig blive træt af. Og tænk hvis solen skinner, eller det er en varm aften (for de spiller aften) – sikke en fest!

FC Fokus på Simon

Fairport Convention lørdag aften

Når solen skinner på Cropredy Convention, er der (især) superhyggelig stemning. Men næsten ingen skygge at finde. Så det er bare på med solcreme, bredskygget hat eller parasol/paraply! Tøj- og andre teltboder nyder godt af både det, men også af evt. regn, og de sælger det meste af det, man måtte have glemt eller ikke gad slæbe med. Landsbyens beboere og andre er også på dupperne, så man kan købe stort set alt, hvad man får brug for – undtagen et hotelværelse.

Som beskrevet før foregår musikken fra én stor scene, hvilket betyder, at man kan høre alle, hvis man ønsker det. Men selv om der er mange mad- og handelsboder hele vejen langs begge sider, skal man nu alligevel unde sig en gåtur eller to til den smukke landsby få minutter væk. Her er selvfølgelig også gang i de pubber med udendørs musik. Hele vejen rundt om ligger campingområderne.

Cropredy Butikker ny

De mange butikker sælger alt muligt

Festivalen, som begyndte i det små i 1976 og startede som en endags-festival med blot 750 publikummer det første år og nu omkring 20.000, har altid været Fairports eget regi. En billet til alle tre dage 125 pund, to dage 110.

www.fairportconvention.com

Hygge

Hygge i sommersol