Hvad kan forene Danmark, Norge og Sverige? Svaret er enkelt: Skagerrak! Så derfor var navnet et naturligt valg for de tre unge kvinder Maja Kjær Jacobsen fra Danmark, svenske Anna Lindblad og Elise Wessel Hildrum fra Norge.

Maja Kjær Jacobsen

Maja Kjær Jacobsen

De er alle tre violinister, selv om Elise Wessel Hildrum voksede op med den klassiske musik og var en af Norges få fløjtenister. Men hun skiftede til folkemusikken som 20-årig og har som den eneste studeret på Norges Musikhøjskole med fløjte som hovedinstrument. Men nu spiller Elise også violin, lige som hun er lærer på ovennævnte skole i både fløjte og violinspil.

Når Anna Lindblad svinger violinbuen, er der både glæde og nærvær med stor respekt for den svenske folketraditionsmusik. Men hun tør også udforske ubetrådte musikalske stier. Anna er uddannet fra den Kongelige Musikhøjskole i Stockholm og har spillet i flere bands, bl.a. med canadiske The Duhks.

Midtjyske Maja Kjær Jacobsen er kendt fra duoen Maja & David. Inspiration henter hun ofte nærmest lige uden for døren. Maja har Mastereksamen i folkemusik fra Syddansk Musikkonservatorium, og underviser også i både violin, sang og dans. Desuden er hun i gang med at udgive en nodebog om musikken fra sin hjemegn.

Trioen skriver selv: ” Fru Skagerrak slår et slag for mere forståelse og sameksistens mellem de skandinaviske lande! Både sprogligt, kulturelt og musikalsk. Vi taler vores egne sprog sammen, og vi deler musik, mad, akvavit-kultur og alle de mærkværdige forskelle og ligheder mellem os med hinanden. Vi lægger stor vægt på at inkludere lige meget repertoire fra hvert land – om det så er traditionelle melodier og sange eller vores egne ny-komponerede værker. Idéen med denne trio er nemlig at samle de skandinaviske kræfter og vise de mange spændende facetter, som den skandinaviske folkemusik og kultur indeholder”.

Bandet spillede for førstegang sammen backstage ved Tønder Festival i 2011! Men det var først sidste år, at de tre musikere gjorde alvor af, at nu skulle de altså spille sammen for alvor.

Bandet forsøger netop nu at samle midler til deres første cd, som skal indspilles i Stockholm i begyndelsen af december og så være på gaden til foråret. Se nedenstående link om mulighederne for at støtte Fru Skagerrak.

https://www.indiegogo.com/projects/fru-skagerrak-debut-album#/

http://fruskagerrak.com/