Torsdag 4. juli går det løs med årets Skagen Festival. Traditionelt afholdes børnekoncert kl. 10.00 i Kultur- og Fritidscentret, og i år vil kvartetten Phønix uden tvivl vil give de yngste festivalgæster en rigtig god koncert med folkemusikalske toner. Undertegnede har tidligere oplevet bandet for fri udblæsning for et ungt publikum, som de forstår at få med på deres musikalske løjer.

Tupelo

Louise Hammershøj

Om aftenen får den talentfulde, lokale sanger og sangskriver Louise Hammershøj sin debut på Kultur- og Fritidscentrets scene, hvor hun sidste år som årets nye talent fik overrakt en guitar af Poul Krebs. Hun efterfølges af Phønix, som om aftenen vil underholde et forventet ældre publikum end om formiddagen. Aftenen afsluttes med Lars Lilholt Band for et nok forventningsfuldt publikum.

Havnescenen åbner ved middagstid torsdag med De Gyldne Drenge og efterfølges af bl.a. Baby Did a Bad Thing, inden den irske duo Tupelo med James Cramer og Kevin Duffy vender tilbage til Danmark efter en længere pause. Deres energiske musik fortæller tydeligt, at de er irere i hjerte og sjæl, i tanker og tekster. Også Slåbrock Band og Mads Toghøj Band spiller på Havnescenen denne torsdag foruden Grassolin med veloplagte bluegrass/folkudgaver af ja, Gasolin-numre. Bagefter runder norske Rotlaus aftenen af. Det er en debuterende norsk kvartet, som kalder deres musik ”bygderock”!

Pernille & Stephen Quigg

Torvescenen starter torsdag med skotsk/danske toner med The Quiggs og efterfølges af Tradish, Second Hand, Allan Taylor and Friends og Mallemuk, inden Brophy’s Law slutter aftenen. Fredag åbner Tom Donovan samme scene til middag, og han følges af kvartetten Sylfides nordiske musik, som fik flere priser ved sidste års DMA Folk. Samme sted spiller flere andre, bl.a. det danske McGuinness, og man kan også igen opleve Tupelo og sen aften igen Grassolin.

Havnescenens højdepunkt fredag aften kan godt gå hen og blive den første af to koncerter med de seks irere i Drops of Green, men fem andre bands er på , bl.a. ShuBiDua 2.0. På Spar Nord Scenen i Kultur- og Fritidscentret spiller det unge band Second Hand fra Aalborg, Peter Sommer og Alene med Palle i verden og som afslutning kan man opleve Søren Huss m/Band. Fredag eftermiddag kl. 14 spiller den svenske pianist Mattias Nilsson i Skagen Kirke – den eneste koncert i kirken under festivalen.

Allan Taylor

Anders Mikkelsen har lørdag eftermiddag den udfordrende opgave at stå for den store festivalsession og altså sammensætte et program med en masse musikere og bands, som spiller på festivalen, og som har mulighed for at spille et nummer eller to, måske i forskellige sammensætninger. Med aftenprogrammet på den store scene kan man først møde Tørfisk, så følger irske Drops of Green, og aftenen afsluttes med den erfarne kvartet The Dublin Legends og deres populære irske sange og ballader.

Torvescenens program er også med irske og skotske toner. Folk Friends, Tom Donovan og igen bl.a. Allan Taylor and Friends og af McGuinness, så det dufter af masser af god musik og mørkt irsk øl. På Havnescenen bliver der gang i festen fra middagstid, når sønderjyske Kasper Buch med sit band spiller medrivende folkrock, og han efterfølges af Víík med den karismatiske sangerinde Elisabeth Vik. (øverste foto) Det fine band giver nordiske folkemusiktoner med stor styrke og energi. Ib Grønbech spiller med Containerkvartetten før svenske Finnegan’s Hell slår sig løs med deres mix af keltisk musik, country, reggae og folk. Så går den populære duo Hush til den med deres fine country, folk og poptoner i skøn forening. Kim Larsens gendannede band Bellami er blevet tilsat Lune Carlsen (sangeren Jan Carlsen), og sammen fortolker de Larsens elskede og populær sangkatalog. Skotske Scrum slutter aftenprogrammet af med fynd og klem.

Dublin Legends

 

Søndag eftermiddag slutter festivalen med hhv. bluesmusik med Chris Andersen og band, og den danske kvartet Boys of Bluehill, som spiller skotsk & irsk, inden Birthe Kjær & Feel Good Band afslutter festivalen på Havnescenen. Selv om der nok bliver sunget med på eksempelvis ”Den knaldrøde gummibåd”, så vil Allan Taylors sang ”It’s Good To See You” igen blive den dejlige sang, som afslutter festivalen.

Men inden da har også Maltekspressen, Kejser Zachariassen, Karl Kristian & Band, Fætters og The Mukherjee Development spillet på hhv. Torvescenen og Havnescenen. I Skawbaren spiller Hawkeye & Hoe og Roaring Maggie hhv. 4. og 5. juli kl. 00, og der er gratis adgang, Du kan se hele det fyldige program med navne, spillesteder og tider på linket nedenunder. Billetsalget til årets Skagen Festival er begyndt, så det er blot at få bestilt.

 

Forside