Tønder festival har haft stor indflydelse på unge Kasper Buchs opvækst, idet han selv stammer fra Tønder. Det høres faktisk også på hans musik, der ligger et sted i grænselandet mellem rytmisk folk, pop og rock. Nu er Tønderdrengen, Kasper Buch, så ude med sit tredje singleudspil op til hans andet album, som forventes at udkomme til foråret 2022.

Buchs første album er fra 2020, indeholder otte engelsksprogede sange og hedder ”Memories”. Mange vil måske tænke: ”Kasper, hvem”, men faktisk har han lidt over 200 koncerter bag sig over hele Danmark – og Færøerne.

‘I’ll Walk You Through the Storm’ er titlen på den nye single, der handler om psykisk sårbarhed, et tema, som han kender rigtigt godt. For godt 10 år siden var Kasper Buch i personlig krise og levede et angstpræget liv, der samtidig isolerede ham fra omverdenen og betød tab af venner, bekendte og familie.

Sangen starter fint med en akustisk guitar, der efterhånden ledsages af et spinkelt klaver i en iørefaldende melodi. Teksten handler om at finde sine egne ben at stå på, om at søge hjælp, hvis det hele brænder på og om at komme helskindet ud på den anden side.

“Vi skal bygge på vores erfaringer her i livet og lære af dem, gøre os stærkere. Det gør os bestemt ikke svagere, at vi taler åbent om psykisk sårbarhed, tværtimod gør det os stærkere og bryder samtidig det tabu, som florerer i samfundet”, siger Kasper Buch. Han har indledt et samarbejde med Mathilde Falch, der har lignende erfaringer.

I 2019 modtog Kasper Buch, “Noldes Nabos” musiklegat for sin musikalske præstation. Kasper har udgivet otte singler og tre albums med sin forhenværende gruppe, Southern Sound. Dette er en fin smagsprøve, køn melodi og vigtige ord, der dog nok kunne fortjene at blive ledsaget af nogle dansksprogede tekster hen ad vejen for at sikre forståeligheden og nuancerne.