Det bliver duoen Maskineri, der d. 23. november afslutter på spillestedet ALICE i København – og den spanske guitarist Victor Herrero spiller samme aften. Det er som tidligere, ALICE og Fanø Free Folk Festival, der er gået sammen om at præsentere free folk fra nær og fjern.

Maskineri, som er Maja Kjær Jacobsen og Søren Vinther Røgen, er specialister i den midtjyske traditionsmusik – på deres helt egen fandenivoldske måde. Der er smæk på deres polkaer, hopsaer og mazurkaer. De er både eksperimenterende og grænsesøgende i deres spil med inspiration fra bl.a. den engelske guitarist Ian Carr og spillemanden Klaus Pindstrup.

Med legende instrumental finesse og mikset af nyt og gammelt leverer duoen melodier, som fanger både ørerne og hjertet og altid med kant. Maja Kjær Jacobsen (violin/sang) og Søren Vinther Røgen (guitar) er garvede musikere på den danske folk-scene i diverse sammenhænge. De kommer begge fra Silkeborg-kanten og mødtes via miljøet omkring stævnet ROD. Det var oplagt at danne en duo for sammen at spille musikken fra hjemegnen. Debutalbummet “HOPSA 101” udkom i juni i år. Maskineri spiller også i bl.a. Atlas, Aarhus d. 24. november.

Guitarvirtuosen Victor Herrero har tidligere spillet på både ALICE og Fanø Free Folk Festival. Han trækker på både klassisk, folkloristisk og kontemporær musik og knytter an til mange traditioner. Hans mange samarbejder med mange forskellige kunstnere giver masser af inspiration, og det afspejles tydeligt på det seneste album, “Hermana” (Foehn Records, 2019). Albummet viser ham som både en fremragende guitarist og en lyrisk komponist og ikke mindst som en musiker, der integrere talrige traditioner.

Der er flere roots-koncerter på ALICE-plakaten i år, bl.a. Bona Fide og Vesselil i en matinékoncert kl. 16 d. 13. december.