2020 har, som alle ved, været vendt temmelig meget op og ned med hensyn til det meste. Da ikke mindst livemusikken, som dog nu så småt er i gang rundt omkring. Den har også været i fuldt sving online, hvor så mange har spillet. Nogle 50 dage i træk, andre hver søndag aften. Det har f.eks. Kristian Bugge i 14 uger, og rigtig mange har også underholdt de musiksultende masser. Og nu kommer Tivoli med igen, men dog med færre Mundo-koncerter.

Viik

Første folk-koncert, som er med sekstetten Víík, bliver mandag d. 13. juli kl. 19 som sædvanligt. Men koncerterne er flyttet til Plænescenen, hvor der er mulighed for at holde god afstand og samtidig plads til et større publikum. Men til gengæld må man ikke danse, synge eller rende rundt, med mindre det er for at forlade Plæneområdet helt.

Víík har norske Elisabeth Vik i spidsen som sanger og komponist af eksempelvis middelalderballader, men musikken rummer også jazzæstetik, rockede groves og trad-musik. Hun flankeres af Villads Hoffmann på cittern, Annelene Toft på violin, Morten Alkær, harmonika, Jacob Kragesand, kontrabas og Mårten Hillbom på percussion. Tilsammen bliver det et spændende og nærmest hypnotisk udtryk, som altså kan nydes på Plænen.

Ale Carr, Basco og Dreamers’ Circus

En uge efter, d. 20. juli, bliver det Bascos tur – et af landets (mange) stærke og stabile folkbands. Og som skrevet ofte før så kan ’folk’ forstås på mange måder, og Hal Parfitt-Murray, violin, Andreas Tophøj, violin, Ale Carr, cittern (som også er en tredjedel af Dreamers’ Circus) og Anders Ringgaard, accordion/trækbasun, fortolker i al fald folkemusik på en meget personlig måde med masser af kompleksitet i kompositionerne. De inspireres af og mikser musik fra Skandinavien, De britiske Øer og USA og skaber noget helt specielt, som de sender fint ud over scenekanten.

Der kommer en håndfuld flere Mundo-koncerter med bl.a. Abekejser, Mirja Klippel og MC Hansen. Dem vender jeg tilbage til. Men udover det byder Tivoli på anden musik de allerfleste dage. Lige nu kan du gå til Tivoli Jazzfestival, og så kan man ellers høre Tirsdagstoner og meget andet.