Med under to måneder til årets Jelling Musikfestival er hele programmet nu klar, og festivalen har igen formået at samle en hel del navne med rødder i eller tilknytning til folk- og rootsmiljøet. Torsdag 25. maj åbnes på alle fem scener fra sidst på eftermiddagen, hvor Jelling Spillemændene er første band på scenen i Søpavillonen.

Niels Skousen står på Alfreds Scene på åbningsdagen. Han er still going strong, ligesom hans partner i Skousen & (Peter) Ingemann også er det. De udgav i 1971 deres første og legendariske album, ”Herfra hvor vi står”.

Ester Brohus og Knud Møller

Fredag er Rikke Thomsen første optrædende på Tribunen allerede kl. 13.20, og publikum kan nyde hendes skønne sange og ballader på ægte sønderjysk. Sidst på eftermiddagen er der lokalmusik i Søpavillonen, når Perry Stenbäck og Dekadans sikkert præsenterer mange numre fra bandets nye album.

Lørdag 27. maj kan man igen på Søpavillonens scene nyde først singersongwriter Stine Klingsten (øverste foto) og senere irske Tom Donovan, der næsten hvert år underholder med sit repertoire fra hjemlandet mm. Ester Brohus og Knud Møller giver country og rootsmusik på Tribunen, og kl. 22.00 står Lars Lilholt Band på Teltscenen og er garanter for et underholdende sæt.

På det afsluttende program søndag står først Annika Aakjær og senere Jonah Blacksmith på friluftsscenen Store Scene, og endelig er aftenens sidste navn ingen ringere end Lukas Graham.

Man kan glæde sig over, at festivalen igen har formået at samle en hel del navne med rødder eller tilknytning til folk- og rootsmiljøet.

https://www.jellingmusikfestival.dk/