Det er Sankthansaften, og Zenobia har skrevet en særlig midsommersang: ”Døber, sanger, knægte, flammer”. Med sangen ønsker trioen at udvide vores kollektive bålsangsrepertoire, der ellers begrænser sig til dels de tre første vers af Holger Drachmanns sang ”Vi elsker vort land” og ikke mindst Shubiduas ”Midsommervisen”.

At Zenobia skriver en midsommersang med henblik på fællessang ved bålfejringen, går fint i tråd med trioens ambitioner om at være del af en levende folketradition for musik og ord. Deres musik tager udgangspunkt i den nationale sangskat, som de holder af at udbrede og dele ud af. De har ønsket både at favne traditionen med sang omkring bålet og billedet af dans ved midsommerfesten. Det sidste kan man især høre i mellemspillet, som har rødder i folkemusikken og dansen.

Fotos: Per Dyrholm

Zenobia, Foto: Per Dyrholm

Zenobia nyder i øjeblikket stor succes med deres nyeste og fjerde album, ”Blot en ild”, som vi anmeldte rosende her på siden, og som Fyens Stiftstidende kalder ”en kæmpefornøjelse at lytte til”. Trioen med Mette Kathrine Stærk Jensen og søstrene Louise og Charlotte Støjberg rammer tilsyneladende plet med deres musik i en tid, hvor verden fræser af sted, og hvor samfundet er i konstant forandring.

I det kommende halve år har Zenobia foreløbig mere end 25 koncerter booket i deres kalender, bl.a. på Tunø Festival, Tønder festival, Godtfolk Festival og Hagges Musik Pub og mange andre steder.

Fakta og links:

Link til singlen ”Døber, sanger, knægte, flammer” på SOUNDCLOUD:

https://soundcloud.com/user-949481786/dober-sanger-knaegte-flammer