JO, vi gør, og rootszone.dk skal selvfølgelig til Tønder Festival. Og nu, hvor festivalen igen er en realitet, er det ikke til at forstå, at der er gået et helt år siden sidst. På den ene side er det skræmmende, at endnu et år er fløjet afsted, på den anden er det bare SÅ FEDT, at det igen er tid til årets største danske folk-begivenhed.

Anne Linnet

Den officielle åbning foregår på torsdag kl. 12 på Open Air, og fra kl. 12.30 spiller Basco og DR Big Band festivalen i gang. Dagen fortsætter her med Tami Neilson, Lukas Graham og The Mavericks! Men de andre scener går jo også i gang rundt omkring, Bolero allerede fra kl.13. Her spiller canadiske The Secret Sisters op efterfulgt af Niels Hausgaard. Sådan går det slag i slag med i alt 23 koncerter på festivalens første dag og mange flere både fredag og lørdag for så også at slutte med 23 koncerter søndag 26. august.

Sharon Shannon Pressefoto

Og vi kommer vidt omkring med kunstnere fra 14 lande, med Artist Talks, Folk Spot Denmark-koncerter, med IWGIA (organisationen for oprindelige folkeslag), fordi TF i år har tema om musik fra netop disse. Desværre har den australske stjerne Gawurra (fra Milingimbi Island) desværre måttet melde et sent afbud. Festivalen byder også på både Gentlemen’s og Women’s Circle, og tre eftermiddage sendes der interviews og musik ud i æteren på DR P5 fra Bolero med Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe som kyndige værter.

Rootszone.dk har i tidligere artikler nævnt alle årets kunstnere, men strør lige lidt navne ud med løs hånd: Parker Millsap, The Lone Bellow, Anne Linnet for første gang her, Laura Mo, Annika Aakjær, Jeffrey Foucault, Sam Outlaw, Sharon Shannon, Mari Boine, Michael Wiehe – og mange, mange flere.

Zach Williams, The Lone Bellow.

I Telt 1 rundes årets festival af med ”Let’s Spend The Night Together”, hvor man kan høre både The Lone Bellow, Darlingside og The Bros Landreth fra kl. 20.45, og skotske The Elephant Sessions starter (og slutter) som de sidste fra kl. 00.45 mandag morgen. Og så er der et helt år til TF19.

www.tf.dk kan du naturligvis nærstudere forløbet dag for dag og sammensætte dit eget program – som du sikkert ikke kommer til at overholde! Rootszone.dk ønsker alle den fedeste festival fra rootszone.dk og læs gerne vores anmeldelser, der vil følge i løbet af og ikke mindst efter festivalen.