Tivoli har åbent for sommersæsonen, og nu er vejret nok snart mere indbydende til at nyde Københavns skønne forlystelseshave. Som sædvanlig tilbyder Tivoli musik hver aften, og også i år ligger folk- og verdensmusikken på mandag aftener fra kl. 19 til 20.30. Allerede med de første fire navne, som vi fortæller om her, kan man igen konstatere, at Mundo Mandagene fortolkes vidt og bredt og ud i alle verdenshjørner – sådan som det jo præcis skal være.

Jacob Chano og MC Hansen Foto: Per Dyrholm

Første koncert er d. 22. april, og det er Mames Babegenusch, der sparker sæsonen i gang. Bandet mikser højenergisk, østeuropæisk dansemusik med skandinaviske rødder og nordisk melankoli. Det har fem albums bag sig, men mener, at det er ved livekoncerterne, at musikkens fulde potentiale forløses. Sprudlende er det i al fald, både når de favner stemningen fra eksempelvis et rumænsk bryllup og fra de store, mørke fyrreskove her langt mod nord. Deres helt særlige sound har bragt dem langt ud i verden, hvor de leverer deres unikke vare, og det gør de også på denne sommers første MundoMandag.

Mzungu Kichaa (øverste foto: Oguz Teomann) lyder ikke som en mand fra Skanderborg, men det er det. Den skøre hvide mand, som det afrikanske navn løseligt betyder, hedder egentlig Espen Sørensen, som boede i Afrika i store dele af sin barndom. Her har han udviklet sit musikalske alter ego, og Mzunga Kichaa har haft stor succes i Østafrika med den særlige Bongo Flava-stil. Det er en blanding af reggae, rap, afropop og traditionel tanzaniansk musik, som han spiller sammen med fem musikere fra Tanzania d. 29. april.

The Lonesome Ace Stringband Foto: Eiko Ohama

6. maj er der gensyn med den britiske sangerinde og sangskriver Danni Nicholls. Hun hørte som barn amerikansk roots, country og rock’n’roll fra sin bedstemors pladesamling, som inspirerede hende, da hun arvede en guitar og selv begyndte at lave musik. Hun har her midt i april netop udsendt sit tredje album, Melted Mornings, der er indspillet i Nashville. Sidste år spillede hun solo på samme scene, men i år har hun band med og har i øvrigt andre koncerter i Danmark. Det tegner til at blive en ganske enestående aften, for Danni Nicholls synger virkelig dejligt.

The Lonesome Ace Stringband består af de tre canadiske topmusikere Chris Coole, John Showman og Max Heineman, og de spiller d. 13. maj. I 20 år har de markeret sig som særdeles fine eksponenter for amerikansk bluegrass og oldtime, og de er bredt anerkendt som mestre på hver deres instrument, hhv. banjo, bas og violin. Det er det danske backingband The Sentimentals, som har ledsaget andre udenlandske musikere i Tivoli, som har inviteret canadierne til Europa for at turnere med dem, og de er selvfølgelig med i Tivoli. The Sentimentals er MC Hansen på guitar, Nikolaj Wolf på bas og Jacob Chano på trommer.