Som alle faste læsere jo godt ved, så er det næsten nu – og fra torsdag NU – at Tønder Festival igen slår portene op til en rigtig ægte festival på den skønne festivalplads og lige rundt om. Og det er utvivlsomt med kæmpestor glæde, at der endelig er helt grønt lys for fire dages folk-fest og folkefest på den gode gamle manér.

Povl Dissing

En af nyhederne er hyldestkoncerten til for nyligt afdøde Povl Dissing torsdag kl. 15.15 med Rasmus og Jonas Dissing, Niels Hausgaard, Kjartan Arngrim fra Folkeklubben, Nive Nielsen, Bisse, Rikke Thomsen og Jakob Bro. Bandet til koncerten er med navne som Gustaf Ljunggren, Nikolai Busk, Emma Krag Elmøe, Anders Petersen og amerikanske Tony Garnier, der ellers spiller bas i Bob Dylans band.

Michael McGoldrick

Festivalen har annonceret enkelte aflysninger og ændringer. Men der er under alle omstændigheder linet så vanvittig meget musik op (som sædvanlig), at det allerede næsten ikke er til at finde rundt i, hvad og hvem man helst vil opleve hvornår!

Heldigvis spiller de fleste mindst et par gange, så det er bare om at have de gode sko på og sætte det lange ben foran. Der er meget, som skal nås! Bl.a. for mit eget vedkommende igen skotske Rura og Michael McGoldrick, som endelig, men to år forsinket, kommer til at fejre 20-året for sin fantastiske udgivelse ”Fused” samt Keb’ Mo’, The Mavericks og mange andre.

tf.dk kan du selvfølgelig se den lange list af navne på det enormt varierede program, der rummer mange danske navne bl.a. på Folk Spot, skotske, irske, engelske, amerikanske, australske, canadiske og norske. Der er Artist Talks, skolekoncert fredag formiddag med FolkBaltica med flere, DR P5 – og meget mere. Yes!

Tønder igen!