Om mindre end en måned udløber ansøgningsfristen til Syddansk Musik Konservatorium og Skuespillerskolen.

1. december er deadline for ansøgninger, men forinden har man mulighed for at få en gratis prøvetime, hvis man er i tvivl om valget er det rette. Her kan man blive klogere på, hvad en konservatorieuddannelse er, hvordan dit niveau er i forhold til optagelsesprøven osv. Dette kan foregå i enten Odense eller Esbjerg.

Folkemusikuddannelsen på SMKS er den eneste af sin art i Danmark. Med udgangspunkt i de danske og nordiske rødder undervises der i både traditionel og ny folkemusik.

Vælger man at blive folkeMUSIKstuderende på SMKS får du undervisning både i hovedfag og specielle fag, der relaterer sig til dette. I den individuelle undervisning med hovedfagslæreren arbejdes der fokuseret med musikalske, pædagogiske og tekniske problemstillinger.

Undervisningen varetages af en række markante musikpersonligheder, der til daglig færdes hjemmevant i det danske og internationale musikmiljø, og uddannelserne er bygget op, så soloundervisning, sammenspil og projektuger hænger naturligt sammen.

Folkemusikerne samarbejder om koncerter og studieture, og uddannelsen udbydes på flere niveauer med Kandidatuddannelse over to år og Bacheloruddannelse med yderligere et år.

Mødet med publikum er en stor del af studiet, og derfor holdes der hver måned polka-café, hvor de studerende spiller op til dans og polka-rave med koncert og jamsession. Desuden tager de folkemusikstuderende hvert år på Danmarksturné for at præsentere deres kunnen på skoler, højskoler og spillesteder.

Optagelsesprøverne vil blive afviklet i uge to i Odense.

Fra august 2014 vil uddannelsen foregå på musikkonservatoriet i Esbjerg.

Ansøgning via: www.musikuddannelser.dk