Pressefoto

Pressefoto

Det blev fornylig afsløret, hvem der i år modtager Dansk Musikerforbunds Livepris for 2015, og det gør bl.a. de to musikanter, som spiller op til bal i Teaterbygningen i Køge på fredag d. 27. marts kl. 19.30, nemlig Tove de Fries & Malene D. Beck på hhv. violin og klaver/bas.

De to har været en sammenspillet duo i årevis, og deres repertoire er primært traditionel dansk musik som polka, vals, mazurka og sønderhoning. Det gør de overbevisende og med en særlig tæt sammenhæng mellem spil og den kultur, som melodierne er hentet fra, ligesom deres dybe kendskab til og venskab med hinanden også beriger musikken. De spiller over det ganske land, men træffes også meget ofte i Sønderho på Fanø, hvor de er en integreret del af det traditionsrige musikliv. de Fries & D. Beck har bebudet en hemmelig gæst til aftenens dansebal.

For ganske fornylig fik de besked om, at de er blandt årets tre modtagere, som alle kommer er en del af dansk folkemusik og valgt som eminente repræsentanter for dens bredde og høje kvalitet. Alle tilfører de folkemusikken nye dimensioner, værner om traditioner og udvikler genrens udtryk. De andre prismodtagere er Fromseier-Hockings og Afenginn.

De tre folk-bands er udvalgt ud fra tre kriterier: At de gennem karrieren har været særligt flittige på koncertscener i Danmark og i udlandet. At de som musikere udfordrer sig selv og publikum med anderledes koncertformer. Og at de gennem deres virke er blevet kendt som gode og solidariske kolleger.

Som prismodtager får man den opgave at give den tilhørende check på 15.000 kr. videre til det mest lovende talent, de har mødt på deres vej, og som måske selv engang kan blive prismodtager af DMF’s Livepris. Den kaldes også Kollegernes Pris, fordi den går fra musiker til musiker. Ved en fest i København den 11. maj bliver det afsløret, hvem de tre prismodtagere hver især vælger at videregive de rare penge til.

Men først skal der spilles og festes og danses fredag i Køges Teaterbygning.