Med sit velspillende band The Black Tornado har Thorbjørn Risager for længst slået sit navn fast som ét af de bedste bluesorkestre i Europa. Med et internationalt pladeselskab i ryggen, musikpriser på hylden og en effektiv booker er turbussen ofte i udlandet og efterhånden en sjælden gæst på de danske veje. Alligevel har bandet nogle danske datoer på deres “Let’s Go Crazy”-tour, som man nok skal være hurtig for at få billet til.

Risager og vennerne får heldigvis også tid til at indspille ny musik i pladestudierne, så vi også kan nyde dem hjemme i stuerne. Som forløber til et nyt album, ”House of Sticks”, der udkommer i starten af 2025, er en single lige udsendt digitalt. ”Already Gone” hedder den og sammen med en flot tegneserievideo lavet med den nyeste AI-teknologi, må man sige, at Risager igen forstår at præsentere sig internationalt.

Med sin fyldige stemme, stærke rytme- og blæsergruppe og god plads til kompetente soli har han og The Black Tornado fundet vinderopskriften på smittende 1970’er-cityblues. Velegnet at danse til og lige så god bare at lytte på. Dette har de ikke ændret på, siden de startede samarbejdet for 10 år siden. Nu mangler Risager bare et rigtigt hit, som vi kan synge med på, og som kan løfte gruppen endnu højere op på stjernehimlen. Måske bliver det denne velklingende sang ”Already Gone”?

https://www.youtube.com/watch?v=693vgHV9TZE