Fra tirsdag 12. maj er guitaristen Finn Olafsson i Ungarn for at spille seks koncerter. Han deltager nemlig i “European Acoustic Guitar Festival 2015 Tour”. Med sig har han guitaristen Damir Halilic Hal fra Kroatien samt Szabó Sándor, Fábián Annamária og Chillio fra Ungarn.

Koncerterne afholdes i Debrecen, Törökszenmiklós, Nagykanizsa, Vác, Györ og afslutningsvis d. 17. maj i Èrsekvadkert.

olafssonSamtidig har han netop udgivet sit enestående dobbelt-DVD + CD-sæt, ”Video of The Month 2014”, som han også har præsenteret ved Musikmesse 2015 i Frankfurt. Det består af 12 ”live i studiet” akustiske guitarvideoer, skrevet og spillet af Finn og akkompagneret af sin bror Torsten Olafsson på tablas i to af videoerne.

Hver måned i 2014 blev videoerne offentliggjort på YouTube og er nu samlet. Syv af dem er helt nye guitarstykker, og fem er tidligere udgivet på CD’er. Olafsson er kendt for at skrive sin guitarmusik i forskellige omstemninger af guitaren, og i videoerne stemmes guitaren på fem forskellige måder ud over standard guitarstemningen. DVD/CD sættet er også et studie værd for den, som interesserer sig for guitarer, for Finn Olafsson spiller på forskellige unikke C.F. Martin, Kehlet og David W. Musselwhite guitarer fra video til video.

DVD 1 består af de 12 videoer i de såkaldte “underholdningsversioner”, som blev offentliggjort på YouTube. Den indeholder også et 26 minutter langt portræt interview i to versioner: Et dansk og ét med engelske undertekster. Her fortæller Finn Olafsson om at komponere musik, om inspirationer, livet med musikken, guitarerne han spiller på – og tiden efter hans datter Marias død i august 2013.

DVD 2 indeholder de samme 12 akustiske guitarstykker, men i en mere undervisnings- og selvstudievenlig version. På denne DVD vises Finn Olafssons højre og venstre hånd nemlig samtidigt på skærmen i to nærbilleder. På den inkluderede audio CD”. The Audio Tracks”, finder man igen de samme 12 “live i studiet” indspilninger i 16 bit CD-kvalitet.

For hver video findes der en individuel side på Finn Olafssons website finnolafsson.com, hvor man i detaljer kan læse om baggrunden for hvert guitarstykke, historien om guitarerne, de forskellige guitarstemninger og nogle råd om, hvordan man selv spiller stykkerne. Artiklerne er skrevet af Finn Olafsson og er illustrerede med fotos. Video of the Month 2014 dobbelt-DVD+CD sættet bliver snart suppleret med noder med tabulatur (TAB) og fingersætninger til alle titlerne, som svarer nøjagtigt til videoversionerne af guitarstykkerne.

Musikjournalisten Per Wium har som den første anmeldt den unikke udgivelse på sin blog. Læs her:

http://perwium58.blogspot.dk

Sættet kan købes via www.shop.olafssongs.dk for 199 kr.

http://www.finnolafsson.com/