Til september flyttes folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium til Esbjerg. Det markeres fra 29. maj til 1. juni med en ”Folk & Fæstival.”

På den nye festival bliver der skruet op for sang, dans og musik, og kommunikatør og international koordinator Jesper Asp fra Syddansk Musikkonservatorium ser store muligheder i festivalen.

”Vi ser det som en oplagt mulighed for at medvirke til at styrke fødekæden ved at byde ind med workshops og koncerter, der appellerer til både vores egne konservatoriestuderende og folkemusikinteresserede i det hele taget. Vi ønsker med vores medvirken at gøde vækstlaget og styrke vækstbetingelser for en generel opblomstring af folkemusikken i Danmark.”

Blandt arrangørerne er Huset Esbjerg, hvis leder Sune Rasmussen fortæller: ”Det er en fornøjelse, at kunne støtte de lidt mere skæve initiativer, og folk er altid sjovt. Faktisk har folkemusikken aldrig været så interessant som nu, hvilket kan ses på både besøgstal, pladesalg og omtale.”

Foruden de to ovennævnte har også Folk In Vest og Folkemusikstævnet ROD en finger med i spillet. ROD kommer i forbindelse med Folk & Fæstival blandt andet til at stå for musikprogrammet på Huset. Og netop mødet og sammenspillet mellem de lokale spillesteder og det tilkommende folkemusikmiljø har største betydning for Folk & Fæstival.

Casper Mikkelsen, der er initiativtager og festivalkoordinator, udtaler: ”Ønsket er, at områdets spillesteder, publikum og folkemusikmiljøet tager imod hinanden med åbne arme. Vi ønsker at samle hele folkemusikscenens vækstlag og øvrige interesserede til en festlig forlænget weekend med musik, sang, dans, spil, fest, glæde, tradition, fornyelse og snaps. Og alle er inviteret – deraf navnet!”

Festivalens omdrejningspunkt vil være Huset og Konservatoriet, men byens og regionens spillesteder inviteres også til at bidrage til festivalprogrammet med koncerter og andre relevante events.

 

https://www.facebook.com/folkogfaestival?fref=ts