21.-22. august  bliver en irsk/skotsk folkfestival lanceret på festpladsen ved  Glyngøre Camping, som også har arrangeret både countryfestival og linedance-camp.

Jane & Shane,

Jane & Shane,

Det bliver med udsigt til Sallingsundbroen og derfra kun et par kraftige stenkast til Jesperhus Feriepark på Mors. Bag festivalen står den nyoprettede forening Festivalscenen, der har til formål at afholde musik og andre arrangementer. Festivalen afvikles ugen før Tønder Festival.

Som navnet antyder, vil de irske og skotske toner være fremherskende. Den populære duo Jane & Shane står for charmerende og svingende irske og engelske toner, mens sangerinden Marianne Green på autentisk vis vil underholde med irske ballader sammen med Trad Lads. Den irske trio Sliotar har har turneret i 17 år Europa tyndt med deres irske folkrockog har fem albums bag sig.

Kvartetten Mugshots fra det midtjyske Bryrup  spiller ligeledes irsk musik med reels, ballader og sørgmodige sange. Skotske Norrie McGregor, der er bosiddende i Danmark, og har mere end 40 års erfaring som musiker, danner sammen med Rasmus Gollin fra Sorring duoen Ceabhar, og de er garanter for keltisk musik med gode historiefortællinger. Endelig kommer den lokale spillemand fra Mors, Lars Kristensen,som præsenterer rejsefortællinger fra sin tur fra Thy til Dublin og retur.

På selve festpladen vil der blive rejst et 1.500 m2 telt med stor scene, og uanset vejret vil man kunne holde varmen, da man har garderet sig ved at have to varmekanoner klar.

Organisationen Festivalscenen afholder i øvrigt deres første arrangement 20. juni med en koncert med Dario Campeotto og Prinsens Musikkorps, og den tidligere nævnte country-festival bliver videreført for tredje gang d. 3. og 4. juli med bl.a. canadiske South Mountain og amerikanske Billy Yates på programmet.

www.festivalscenen.dk