Fra 1. til 9. oktober løber den første Aarhus Folk Festival af stablen. Det bliver med spillestedet Gyngen i Mejlgade som omdrejningspunkt, men med flere andre spillesteder ind over. Gyngen og Folk Booking Denmark står bag arrangementet, der via en arbejdsgruppe nu har offentliggjort et foreløbig program.

Henrik Jansberg

Henrik Jansberg

Lørdag 1. oktober vil der således blive musik og dans et centralt sted i midtbyen som reklame for arrangementerne, og søndag bliver åbningskoncerten i Musikhusets foyer, når trioen Norrøn giver koncert. Samme dag er der også musik i Cafe Vestergade og Atlas.

De følgende dage er der så sangskrivning og jam på Gyngen, og koncerter med hhv. Mallebrok, Bazar Blå, Lynched, Jansberg og Maja & David. På Wintercoat i forstaden Sabro spiller Fromseier & Hockings onsdag. På Fairbar er der samme aften sangskriverværksted og på Vinylrock Café akustisk fredagsfolk samt eftermiddagskoncert på Rudolf Steinerskolen med børn fra to musikskoler.

Det hele afsluttes søndag 9. oktober med en CD-release med Ostinat Expressen på Gyngen og irsk jam på Waxies, og så spiller Lynched på Wintercoat og sætter dermed punktum for festlighederne. Der er dog stadig mulighed for tilføjelser til programmet, da der er åbnet mulighed for at få kirkekoncerter og dagligstuekoncerter med som en del af folkfestivalen. Dansearrangementer kan også blive en del af ugens festligheder.

Interesserede kan henvende sig til en af de ovennævnte arrangører, hvis man har lyst til at stå for eller være med til at organisere et sådant arrangement.

http://gyngen.dk/

VELKOMMEN TIL