Pressefoto

De to svenske søstre, Klare og Johanna Söderberg, fortsætter succesen med at vinde en stor nordisk pris foran 11 andre nominerede, skandinaviske bands. Skønt at indiefolk vækker så stor begejstring. 

Årets Nordic Music Prize er blevet uddelt for tredje gang. Det skete forleden under musikkonferencen & showcase by:Larm i Norge, og det var altså de enormt velsyngende søstre i First Aid Kit, der vandt.

I starten af 2012 udsendte de deres andet album, dobbeltalbummet ”The Lion’s Roar” – og man må sige, at dét løvebrøl har vakt genklang. Flere af sangene, ikke mindst nummeret ”Emmylou”, er blevet råspillet, og duoen har turneret og præsenteret det i store dele af verden.

Juryen gav bl.a. prisen for ”den udsøgte sangskrivning, de tidløse melodier og de hjerteskærende smukke harmonier. Der strømmer varme fra det skandinaviske hjerte, som også går ind under huden på den amerikanske drøm.”

Søstrenes stemmer passer også bare perfekt sammen. Prisen tjener også til at sætte internationalt fokus på det store vækstlag af nordiske kunstnere og markere, at plademediet stadig spiller en rolle i en digitaliseret verden.

First Aid Kit har deres unge alder til trods, 20 og 22, allerede flere års erfaring, og det er jo gået forrygende. Helt fortjent. De startede med at hærge You Tube i 2008 med et Fleet Foxes-nummer, udgav en EP og i 2010 det første album ”The Big Black & The Blue”, der blev fulgt af turneer og stor lydhørhed i bl.a. USA. Både Jack White og Bright Eyes slog ørerne ud, og FAK har indspillet med begge. I januar stod på scenen i Bremen Teater som support og kor) for Conor Oberst/Bright Eyes, men de har tidligere flere gange fyldt Vega på egne ben. 

Både i 2011 og 2012 har First Aid Kit spillet ved uddelingen af den gigantisk store Polar Music Prize, først for vinderen Patti Smith og siden for Paul Simon.

De nominerede fra Danmark var Choir of Young believers og Selvhenter, en københavnsk pigekvintet. Fra Sverige var også Neneh Cherry på den såkaldte ‘short list’. Lige ved og næsten. Men flot syngende First Aid Kit vandt med deres folktilgang til musikken og kan nu sætte 20.000 euro ind på bankbøgerne.

 

Www.thisisfirstaidkit.com