Susanne Lundeng har sine rødder i folkemusikken fra det nordlige Norge og har bl.a. modtaget en spillemandspris. Hun arbejder imidlertid i øjeblikket i en musikalsk retning, som peger mere mod instrumental jazz. Både fordi hendes musikere Nils-Olav Johansen, guitar ,og Erik Nylander, trommer, begge har en jazzbaggrund, og fordi hun eksperimenterer med at komponere melodier med plads til improvisationer. (øverste foto)

Bona Fide

Danske Bona Fide gav en koncert med plads til følelser og eftertænksomhed. Deres musik er nemlig minimalistisk og meget nedtonet i lyd og tempo, som gav mindelser om bandet Cowboy Junkies. Med kun Emil Palmes rumklangsguitar og Sofia Lunas sarte, men sikre vokal skabte de et musikalsk rum, hvor man kan give sig hen til de rørende og vedkommende tekster.

EN:1 er navnet på en dansk duo, som spiller instrumentalmusik i øjenhøjde, en til en. Med Thomas Birch på 12-strenget guitar og Carina Juul på nøgleharpe og et repertoire bestående af melodier fra den gamle nordiske dansemusik samt egne kompositioner førte de os igennem en stemningsfuld koncert med tæt og smukt sammenspil.

De omtalte koncerter var kun en del af konferencens samlede program, som også indeholdt en række workshops, foredrag og diskussioner. Alt sammen for at øge mulighederne for eksport af nordisk folk. På tre dage fik vi et godt udvalg af nye navne og et indblik i kvaliteten og bredden i den nordiske folkemusik. I oktober (25. til 29.) bliver den verdensomspændende folk-konference Womex afholdt i A Coruna i Spanien

EN:1