I slutningen af august, fra d. 29., afholdes igen og for nu niende gang Copenhagen Songwriters Festival på det yderst centralt beliggende sted, Onkel Dannys Plads ved Halmtorvet på Vesterbro. Her ligger flere bygninger, bl.a. Råhuset, som i øvrigt hver søndag aften året rundt lægger scene til sangskriverklubben The Listening Room. Festivaldatoerne er 29.8. til 3. september med formentlig mest fokus på fredag, lørdag, søndag. Her afholdes også et Second-hand Music Market, hvor der sælges brugte instrumenter, musikgear og CD’er på et antal stande. OG hvor man i øvrigt, som festivalen skriver, kan hænge ud med andre musiknørder.

CSF, som festivalen også bare kaldes blandt ’kendere’, har altid været vækstlagsscene for nye sangskrivere, og mange har fået en god start her. I foråret opfordrede foreningen bag CSF nye og uprøvede navne til at henvende sig, og det har mange gjort. En musikkyndig komité har nu udvalgt 40 navne ud af mere end 200, der har tilmeldt sig. Disse 40 skal optræde på de to scener, der benyttes i år (ikke tre), og der kører kun en enkelt koncert ad gangen i modsætning til tidligere.

Festivalen blev i sin tid startet af den amerikanske sangskriver Brett Perkins, men den fungerer nu som en forening med Benjamin Aggerbæk som formand. Ifølge ham og mange andre opleves i disse år en soleklar opblomstring af talent både i det danske og i det nordiske sangskrivermiljø. Netop derfor er der i år skabt øget synlighed omkring dette vitale vækstlag.

Som følge af de mange års arbejde med Copenhagen Songwriters Festival er der opstået et sprudlende sangskrivermiljø i København, og man kan flere gange ugentligt opleve sangskriverklubber på byens spillesteder, cafeer og barer. Tjek www.csf.dk her i ugerne op til den meget hyggelige, lille festival, og måske får du lige her oplevet en ny kommende stjerne. Det er set før. Billet til tre dage koster kun 200 kr., endagsbillet 100.