The Happy River Band

The Happy River Band

Vi har tidligere omtalt, hvorledes de mange forskelligartede aktiviteter på denne årlige folk-festival tiltrækker alle generationer og fungerer som en perfekt familieweekend. Formen, omgivelserne og stemningen bevirker, at man ikke bare er gæst, men deltager.  Man mødes ikke for at konkurrere, men for at lære, få tips, udveksle ideer og feste. De mange musikere mødes til såvel organiserede workshops som spontant buskspil, og dansere får rørt benene enten i Danseladen eller i det fri under Dansetræet.

Igen i år havde arrangørerne sammensat et flot program, og fredagen bød på meget musik. Seks sangskrivere var blevet opfordret til at lave hver en sang, som beskriver hjemegnen Præstø Fjord. Tre af disse, Søren Korshøj, MC Hansen og Marc Facchini, optrådte sammen med nogle af deres nye og ældre sange. Og festivalens titelsang blev sunget for af MoPF-koret, inden festivalens buskspilspris 2016 blev overrakt til Folkets Hus Spillefolk fra København af Næstveds borgmester.

Nicolaj Engstrøm Trio med Christine Dueholm på percussion og allestedsnærværende Perry Stenbäck på guitar, nøgleharpe og dobro gav en koncert med Engstrøms egne viser og med gode oversættelser af John Hartford- og James Taylor-sange.

Buskspilprisoverrækkelse

Buskspilprisoverrækkelse

Per Worm optrådte solo. Han fortalte, hvordan hans uddannelse som klassisk guitarist har givet en del sjove frustrationer og misforståelser. Nu er han en etableret del af det danske visemiljø, hvor han i stedet for ’Dus med dyrene’ kan optræde med egne viser. The Happy River Band er en helt ny, spændende trio. De er alle erfarne musikere: Shane ’Jane & Shane’ Donnelly, Louise ’Tradish’ Vangsgaard og Mads ’Dana Bluegrass’ Knude spillede et meget stærkt og varieret sæt vekslende mellem nogle bevægende sange og forrygende instrumentalnumre.

Fælles for alle disse optrædende var, at de ikke bare spillede musik af høj kvalitet og ikke bare præsenterede den næste sang, men i god visetradition gjorde det underholdende, tankevækkende og elokvent. Desuden må man fremhæve den store spillelyst, som blev lagt for dagen. Fra rigsspillemænd til næsten-nybegyndere, fra børn til pensionister, på tværs af lande- og sproggrænser blev der gået til den. Frem for perfektion opleves her den ægte glæde ved musikken og samværet. Det var den ottende Musik over Præstø Fjord, men den hyggelige landsbyfestival vil forhåbentlig fortsætte i mange år.

Dansetræet

Dansetræet