13.- 21. maj bliver folkemusikfestivalen folkBALTICA igen afviklet både nord og syd for den dansk-tyske grænse med i alt 34 koncerter fordelt på 28 spillesteder. Fem af disse er i Danmark.

logoweiß2Selve folkBALTICA Ensemblet kan man opleve i Alsion i Sønderborg, og som vanligt bliver det store band med omkring 50 talentfulde unge musikere ledet af Harald Haugaard, og det bliver alt andet end kedeligt, når talenterne slår sig løs. Og de tager ved åbningskoncerten publikum med på en musikalsk rundtur med sang og musik fra Nordamerika, Danmark, Norge, Grønland og Novo Scotia under temaet ”Den store rejse”.

Barokksolisterne med norske Bjarte Eike i front besøger Løgumkloster Kirke, Fromseier & Hockings (øverste foto) giver sammen med canadierne Kimberley Fraser og Aaron Lewis koncert i Slotskirken i Gråsten, mens der på Sønderborg Slot bliver koncert med de tre nordiske kvinder, når trioen Fru Skagerrak slår sig løs. I Haus Nordschleswig i Aabenraa giver den tyske duo Dota Duo sin første koncert nogensinde i Danmark, duoen består af Dota Kehr og Jan Rohrbach. Også på Gazzværket i Aabenraa kommer der til at lyde spændende toner. Basco med Jullie Hjetland vil uden tvivl præsentere nordisk og keltisk musik i flere lækre fortolkninger, og de får følge af Stockholm Lisboa Project. Her vil svensk og portugisisk musik fremstå med bandets helt egen lyd,  med at få fado og traditionel svensk folkemusik til at mødes.

Henrik Jansberg Band

Henrik Jansberg Band

Flere af de ovennævnte grupper kan også høres ved koncerter syd for grænsen. Her får de følge af Jensen & Bugge med Høirup og Dwight Lamb samt Henrik Jansberg & Terra Nova. Fra USA kommer Aoife O’Donovan, finske Frigg, Kongero fra Sverige, grønlandske Rasmus Lyberth, Sutari fra Polen og mange andre bands. Det skal også nævnes, at kvartetten Svøbsk giver skolekoncert i Schleswig og koncert på øen Föhr. Til begge koncerter bliver de forstærket af tyske Matthias Branschke på sækkepibe.

Man kan købe festivalpas for 120 euro og ellers billetter til de enkelte koncerter. Der gives tilbud på overnatning syd for grænsen.

http://www.folkbaltica.de/home/