Dansk folk-americana, svinsk folk, akustisk nordisk og engelsk triofolk. Fem kvindestemmer og seks mande, fordelt på fire bands. Det er, hvad der står på programmet de fire augustmandage på Tivolis Orangeri-scene. Musikken er dermed lige så varieret og alsidig, som den altid er her på de såkaldte MundoMandage, hvor folke- og verdensmusik er på musikmenuen.

Den 5. august præsenterer den dygtige og talentfulde duo Louise Støjberg/Martin Rauffs egne folkemusik & countrysange på engelsk, nok tilsat lidt af den rock, som duoen (og ægteparret) er vokset op med. Deres udtryk er akustisk og med de to fine stemmer i fokus. Sangteksterne fortæller historier med afsæt i eget liv og i vores samtid – og også i mere abstrakte landskaber. Første album sammen var Appetite For Distraction i 2017. Louise Støjberg fik samme år en Danish Music Award Folk som årets folkesanger. Mange kender hende muligvis fra ”Sommersang i Mariehaven” og fra trioen Zenobia..

Huldrelokk Foto: Michael Weilandt

Trio Svin er rebeller i forhold til den ellers så smukke, nordiske folkemusik. Den må godt være lidt beskidt, og ingen melodi kan blive spillet for hurtigt. Det må gøre lidt ondt, ligesom at gå med en sten i skoen. Trioen lægger gerne op til lidt ballade og udvider mildt sagt traditionerne. Man skal unde sig at opleve denne omgang folk spillet trashy af Magnus Heebøll Jacobsen på slagtøj, Søren Vinther Røgen på 12-strenget guitar og Thyge Søndertoft Pedersen (der også spiller i Twang) på violin. 12. august indbyder de svine-folk.

Huldrelokkk, den kvindelige trio, som spiller akustisk folkemusik fra Danmark, Norge og Sverige, er en harmonisk treenighed med stærk personality og udtryk. Og jo, navnet staves med tre k’er, hvorfor mon. Måske fordi det straks vækker nysgerrighed? Det er der god grund til, for de tre virtuose musikere – norske Kerstin Blodig på guitar (som er officiel repræsentant for Gibson Guitars), Liv Vester Larsen på violin/percussion og Mia Gundberg Ådin på violin/nøgleharpe og alle tre på vokal – skaber sublim musik sammen. Deres individuelle stemmer smelter sammen i overrumplende vokalklange, så der er lagt op til en flot, nordisk folkemusik-oplevelse d. 19. august.

Ida Wenøe

Engelske The Schackleton Trio står for folkemusik, americana og eget materiale fra både England, USA og Skandinavien. Georgia Schackleton spiller violin, Aaren Bennett guitar og Nic Zuppardi mandolin, og de synger alle tre deres blandede og afvekslende repertoire. Med The Schackleton Trio som de sidste Mundo-musikere i august, er der sikret endnu en bred fortolkning af, hvad folk’en rummer.

Der er helt sikkert lagt op til en superkompetent og underholdende halvanden times tid på Orangeriet i hvert enkelt tilfælde. I september står tre navne så klar – Vingefang, finske Enkel og Ida Wenøe & The Silver Cords – inden Tivoli lukker for sommersæsonen.