Desværre har Tivoli ikke sine faste folk & verdensmusik-mandage i år, hvilket rootszone.dk selvfølgelig beklager. Tivoli kører på lavere blus i 2021 rent musikmæssigt, som det ser ud nu. Der skal spares, og hjulene skal i gang igen. Forlystelseshaven har været åben siden sidst i marts, og forhåbentlig kan den holde åbent hele sæsonen. Alting er stadig usikkert, selv om det ser ud til, at samfundet er ved at blive normaliseret med bl.a. åbne restauranter, cafeer og barer fra 21. april. Koncert- og festivallivet venter vi stadig på, men forhåbentlig ikke så længe endnu.

Mundo Mandage må vi altså desværre se langt efter. Om de kommer igen, er usikkert, men nok ikke umuligt. Det var et supergodt initiativ, da Tivoli begyndte med dem i 2012. Navnet dækkede over en række på ca. 23 folk & world-koncerter hver mandag igennem sæsonen. I en god times tid kunne man fra kl. 19 høre dygtige danske og udenlandske folkemusik- og verdensmusiknavne på scenen i den gamle Harmonipavillon. Den blev for tre-fire år siden udskiftet med en helt ny og bedre scene og publikumsområde.

Jane Clark fra Jane & Shane

Wenzell & Bugge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som ret trofast publikum har jeg konstateret, at mange har nydt koncerterne. Ofte koncerter de ikke vidste noget om på forhånd, men som turister tilfældigt kom forbi – og mange andre, der fulgte med i programmet og kom i Tivoli på grund af mandagskoncerterne.

Jeg har igennem årene ofte på denne plads rost Tivoli for at opfinde og præsentere Mundo Mandagene, som i 2020 blev gennemført fra den store Plænescene, hvor publikum kunne sidde med den rette afstand. De kun 10-12 koncerter var populære og tiltrak et større publikum på pladsen midt i Tivoli, så det så egentlig lovende ud. Som sikkert en af mange håber jeg, at MM kun holder pause i år og vender stærkt tilbage i 2021. I hvert fald tak til Tivoli for at fokusere på folkemusikken i en årrække. Genoptag det gerne i en eller anden version. Og egentlig tror jeg, at den passer godt ind i Tivolis mange-facetterede univers.

Øverste foto Elisabeth Vik fra Viik: Fotos: Per Dyrholm

Afenginn