Meget passende var det Trolska Polska, der åbnede årets Musik over Præstø Fjord Festival torsdag aften. Orkestret blev dannet netop på samme festival for præcis 10 år siden. Dette er deres første optræden i halvandet år, og så har de lige udgivet et helt frisk album.

Troldene tryller stadig, og deres formular er den samme. Det er dansemusik tilsat essenser af moderne arrangementer og rytmer, virtuost og varieret udført på historiske instrumenter. Og symptomatisk nok skulle der ikke mange toner og rytmer til, før magien satte ind.

Efter en lang pause var gensynsglæden ved at mødes igen til at tage og føle på. En befriende folkemusikfest blev skudt i gang i Anne Grete og Sørens have. Efternavnene har vi deponeret derhjemme, men har ansvarsfuldt givet vores telefonnummer. Vi tror på dansekæder i stedet for smittekæder.

Alle generationer mødes og er nu igen i gang med at smile, sludre, spille, danse og synge. Ingen anden festival har så forskelligartede gæster, tror jeg. Vi er ikke et segment, men en broget masse af mange slags mennesker. Især glædeligt at de store grupper af unge nyder samværet og musikken. Nætterne bliver længere, høsten er på sit højeste, og nu nydes livet ekstra, inden hverdagen igen kalder.

Vi har tidligere omtalt programmet her, og vi vender tilbage med meget mere om festivalens mange aktiviteter hen over weekenden. Velkommen tilbage, MoPF.