Hanne Methling stiger op af jættestuerne! Det lyder lidt mærkeligt, hvis man ikke ved, at Methling de senere år har specialiseret sig i at give koncerter i noget så eksotisk som nogle af vores jættestuer. Den 31. oktober giver hun en fælles koncert sammen med Bente Kure, som traditionen tro står for tilrettelæggelsen af Spil Dansk-dagen i Domus Felix, Bygaden 20 i Lejre.

Bente Kure

I år har Kure inviteret den karismatiske sanger-sangskriver Hanne Methling. Hendes tekster er billedskabende digte, og med urkraft i sit store stemmeregister blander hun det nordiske udtryk med det orientalske. I de seneste år har hun koncentreret sin sangskrivning om at fortælle, hvordan livet levedes i stenalderen. Det har været bjergtagende at sidde i en række af landets jættestuer de sidste tre somre og næsten filmisk opleve ritualerne, arbejdsprocesserne og livet blandt vore forfædre gennem hendes sange. Her opleves de bedst, men nu er muligheden altså kommet for at sidde under lidt mere komfortable forhold og få denne gave.

Bente Kure har i snart 35 år sunget professionelt i visetraditionens navn og har sammen med Leif Ernstsen udgivet 13 CD’er. Vi kender hende som en nærværende og intens troubadour med tekster, som vedkommer, og en stemme der rører, og man går altid opløftet hjem fra hendes koncerter. Mange kender Bentes musik og smukke stemme, men Methlings sange er måske lidt mere eksotiske. Methling har lavet en lang række sange med inspiration i vores historiske fortid og har en særlig, personlig måde at synge på. Rootszone.dk har været på pletten og tidligere anmeldt én af disse koncerter og taget nogle fotos. Nu kan du altså høre hende ved en 45 minutters koncert som supplement til Kures koncert i mere komfortable omgivelser.

Yderligere oplysninger: http://www.domusfelix.dk/index.php?m=4&c=18&x=30days https://www.hannemethling.dk/ http://www.benteogleif.dk/bio-bente.php