Man tager en del Turtle Island Dreams og mixer med to dele The Duhks”, og så har man Turtle Duhks.

Trio består af Lydia Garrison, Jordan McConnell og Leonard Podolak. De to sidstnævnte medlemmer af The Duhks.

Hvad er forskellen på The Turtle Duhks og The Duhks?

”Alle medlemmerne i The Duhks kommer med mange forskellige musikalske baggrunde, så vores musik er en blanding af mange forskellige genre. Irsk, keltisk, bluegrass, rock og meget mere. Mens vi i The Turtle Duhks spiller vi mere gammeldags traditionelle ting.”

Hvordan fandt I sammen?

”En gammel ven, som jeg ikke havde snakket med i årevis, mødte jeg ved et banjo-træf. Vi blev så enige om at spille sammen ved en festival i North Carolina, og her var Lydia involveret, og da vi havde jammet sammen ved en anden festival et par uger før i Florida, spillede vi lidt sammen og jeg fik hende til at lave en lille turne med os. Vi kaldte vores tur for ”The Turtle Duhks”. Det var tilbage i 2005.”

Hvad spiller the Turtle Duhks?

”Vi spiller traditionelt musik. Lydia spiller violin og banjo på en fantastisk klassisk måde. Så vores repertoire har et solidt grundlag i traditionel oldtime Appalachian, og da Jordan spiller irsk steelguitar, så lyder det alligevel ikke som et gammeldags band, men vores musiks hjerte og sjæl er i den traditionelle stil.

Hvad har Turtle Duhks betydet for dig?

”At spille i Turtle Duhks er blevet et slags fristed for mig. I et band, hvor jeg kan søge tilbage til rødderne i den traditionelle musik, og for mig personligt er det en meget vigtig ting at gøre rent musikalsk. Men jeg elsker The Duhks og er helt vild med vores musik, som vi er på vejen med 10 måneder om året. Jeg startede bandet for at have et band at komme til Tønder med i sin tid. Men Turtle Duhks er en mulighed for at prøve noget andet, have det lidt sjov, for Lydia bor i New York, så det er en næsten nyt hver gang vi mødes. Så det er ligesom at gå i skole og så få frikvarter.”

Har I aftalt noget om fremtiden med Turtle Duhks?

”Nej slet ikke, ingen presser hinanden, og vi vil bare gerne have det sjov, og prøve at undersøge andre områder af musikken og se hvad der sker. For når man er vant til at spille den samme genre gennem flere måneder, være på turne, lave samme slags show, så begynder man at ville have musikken lidt på afstand, og det er jo faktisk frygteligt, for vi elsker jo musikken.

Hvad med dig og Tønderfestivalen?

“Vi elsker at komme her til Tønder, for her fungerer det hele perfekt organisatorisk fra vi stiger ud af flyet til vi letter igen. Jeg ved at når der bliver sagt, at jeg bare kan sætte mine instrumenter et bestemt sted, så bliver de også fragtet hen til det sted, hvor jeg skal bruge dem igen osv. Så jeg har efterhånden fået et helt specielt forhold til Tønder, og jeg er jo gift med en pige fra Tønder, der var frivillig hjælper ved festivalen, så nu danser jeg rundt om juletræet hvert år og synger ” Skillema-dinke-dinke-du”, så jo, jeg følger mig godt tilpas i Tønder,” slutter den meget sympatiske canadier fra Winnipeg, der lørdag har hele fire koncerter på festivalen med hans bands.

The Turtle Duhks spiller lørdag aften i Tønderhal 1 og The Duhks spiller senere samme aften i Telt 1. Derudover vil man også kunne opleve bandet ved søndagens ceilidh.Læs også anmeldelsen af The Duhks koncert fredag aften.