Ditte Fromseier Hockings og Sigurd Hockings

Ditte Fromseier Hockings og Sigurd Hockings

Musik over Præstø Fjord Folk Festival 8.-11. august 2013.

Man tager en kyssebænk og en bålplads, oldnordisk smedekunst, et dusin workshops, et dansetræ og et par snese musikere – og blander godt sammen. Så lader man hele blandingen udfolde sig på fire scener plus det løse i naturen ved Tappernøje, og så har man et flot færdigt firedages program for Musik over Præstø Fjord Folk Festival.

Festivalen begynder torsdag 8. august om eftermiddagen med den første af 12 workshops, hvor man i løbet af festivalen kommer gennem flere danse, både for børn, unge og voksne, fortællinger, korsang og musikinstruktion. Blandt underviserne er nyckleharpespilleren Peter ”Puma” Hedlund, Anja Præst og Jesper Vinther, Karin Wallin og Anette Roesen. Torsdag aften spilles op til svensk bal i Danseladen med Karin Wallin Trio og gruppen Alla Fagra, som er blevet kaldt Sveriges mest charmerende band.

Fredag aften afsluttes med en overraskelse. Som det står i programmet, så vil et af Skandinaviens mest fremadstormende og talentfulde folkemusikbands – som en særlig gave til festivalen – komme og spille efter midnat. Forinden er dagen begyndt med en børnekoncert i Viseteltet, hvor Phønix står for underholdningen. Senere får samme spillested besøg af svenske Per Sørman, som både er sanger og skuespiller. Så holder Søren Korshøj Band cd-release koncert, inden Souvenirs slutter aftenen kort før midnat.

MC Hansen afslutter søndag

MC Hansen afslutter søndag

Ved Dansetræet er der korsang, og her overrækkes ”Spillemandsprisen 2013”. Senere bydes på mere kor og kædedans, inden FOD (unge folkemusikere og dansere) afslutter, og her bliver rig mulighed for en svingom. I Havestuen står aftenprogrammet bl.a. på ”Flamboyante Jyder”. I Danseladen byder eftermiddagen på  Fromseier & Hockings, og om aftenen (og det er stadig fredag!) står Ale Carr, Esko Järvelä og Rune Tonsgaard Sørensen på scenen sammen, inden en af Sveriges ældste folkrock-grupper Avadå Band afslutter det kendte program. Men så kommer som nævnt et ”Surprise band” og afslutter aftenen.

Når man har fået øjne lørdag (eller måske endda før) åbner dagen i Viseteltet med dukketeater ledsaget af folkemusik. Her står mange gode navne på dagens program, og Stine Michel og hendes Eventyrorkester lukker og slukke ved midnatstid. Ved Dansetræet står den lige over middag på dans og musik af børn og unge, senere kan man opleve det danske danseteater NordenFra ved to optrædener. I Havestuen står fire solister på programmet, mens Danseladen kommer til at leve op til sit navn, når først Furfolk spiller op til det første bal, endda inden spisetid! Her fortsætter de unge musikalske talenter (15 til 25 år) fra ROD, inden mere rutinerede Tumult tager over. Grassolin slutter,  når der ér taget hul på søndagen!

Søren Korshøj er på hjemmebane i Præstø

Søren Korshøj er på hjemmebane i Præstø

Her åbnes allerede kl. 10.00 med brunch og morgenkoncert med Per Jensen, inden de sidste runder omkring Dansetræet, når kvartetten RASC spiller op til dans. Så starter som vanligt efterfesten, hvor man håber, at rigtig mange vil give en hånd ved oprydningen og så ellers nyde Søren Korshøjs karrypande – og koncert og jam med MC Hansen.

Prisen for at partout-armbånd for de fire dage er 340 kr. for voksne og det halve for unge. Man kan også købe en billet inkluderet morgen- og aftensmad alle dage, og ellers er der spisetelt og bar at proviantere i.  Foruden musik og dans kan man opleve en vikingesmed i arbejde, og to kunstnere vil under festivalen arbejde på et fælles projekt, ligesom to tegnere vil forevige festivalen med deres streg. Det skal også understreges, at der vil være rigtig mange aktiviteter for børn – gøgl, ponyridning, ansigtsmaling og muligheden for at prøve at spille på instrumenter.

Inden festivalen begynder er der kursus 6. og 7. august for konservatoriestuderende i Tappernøje.

http://www.folkemusik.com/