Det er ikke så ofte, man oplever et far/datterpar på musikscenen, men Martin og Eliza Carthy har formået at give konceptet god mening. Måske fordi begge har betydelige solokarrierer og masser af erfaring og derfor kan bidrage ligeværdigt. Det gjorde de til aftenens koncert.

Eliza fortalte, at denne eneste koncert i Danmark er led i en mindre turné med farmand. Hun skal herefter hjem og promovere udgivelsen af sit længe ventede album med The Wayward Band, som vi fik lovende smagsprøver på under den seneste Tønder Festival.

Fotos: Claus Hellgren Larsen

Fotos: Claus Hellgren Larsen

Hun er samme energibundt på scenen, som vi kender. Martin er blevet en gammel mand, men han har stadig intakt sangstemme og samme fingerfærdighed på guitaren, og han brillerede med sin meget personlige stil. Bortset fra en flot udgave af John Barleycorn bestod repertoiret af sange fra albummet The Moral Of The Elephant. Disse er traditionelle, historiske engelske sange uden omkvæd og med mange vers. Det kræver lidt tålmodighed og sprogkundskab, men far og datter var gavmilde med forklaringer i introduktionerne

Martin fortalte bl.a., hvorledes Ewan MacColl havde fundet sangen Scarborough Fair i 1950’erne. Og Eliza berettede om sit møde med Molly Drake, poeten og musikeren, som fik udgivet en række sange i kølvandet på sin søn Nick Drakes nye popularitet mange år efter sin for tidlige død.

Aftenen var fyldt med god, traditionel folkemusik og især mange gode, gamle fortællinger fra den engelske provins, og far og datter fik præsenteret det hele, så de fleste af os blev beriget.