Efter at være sprunget over 2018 afholdes der heldigvis Mariefestival igen i år. Fra 30. august til og med 1. september går det løs i det vestjyske, hvor man er klar med ikke mindre end godt 500 musikere, der til sammen giver ca. 200 koncerter på de i alt 20 scener i Ansager og nærmeste omegn.

Walther

Som vanligt er der mulighed for at høre musik i mange forskellige genrer, og her er der også chance for at høre dygtige folkemusikere i mange forskellige afskygninger. Alle koncerter varer ca. 45 minutter, og alle bands/solister giver flere koncerter, så der er mulighed for at opleve mange forskellige koncerter i løbet af dagene.

Man kan således få fornøjelsen af at møde den dygtige sangskriver og sanger, troubadour Anders Mikkelsen, der både har humor og eftertænksomme tekster at byde på. Trioen Fionia Stringband med Michael Graubæk, Theis Langlands og Jes Kroman spiller både traditionelle og mindre traditionelle dansevenlige melodier, og mens vi er ved dansen, så vil Desirée Ginnerup og Michael Graubæk uden tvivl demonstrere folkedans i flere udgaver.

Fra det nordjyske kommer singersongwriter Esben Kronborg og præsenterer sine gode historier mellem pop, rock og folkede sange. Fra den modsatte ende af landet kommer tidligere modtager af Helge-prisen, Flemming Walther Andersen. Sangskriveren fra Falster optræder både solo og som duo med banjodronningen Sine Bach Rüttel (øverste foto), og der er sikret underholdende tekster med bid i.

Fra hjemmebanen i Ansager kommer Helge Engelbrecht med sine dygtige musikere i flere udgaver, og ligesom i det populære spillested Mariehaven kommer Maries Festivalband, hvor der plejer at være mange gode folkemusikere sammensat til lejligheden.

Selv om der er gratis adgang til en del af koncerterne, så er en partoutbillet til 800 kr. for alle dagene den bedste garanti for at kunne opleve alle de mange koncerter på de forskellige spillesteder.

https://mariefestival.dk/index.html