Pressefoto

Pressefoto

Copenhagen Folk Club er fremme i skoene med den relativt nye skandinaviske folkkvintet på fredag den 24. januar på spillestedet Metronomen. Et flot program ligger klart til foråret, hvor bl.a. The Outside Track og Tommy Sands kommer, hhv. den 25. marts og 12. april. Men først gælder det M.A.M.M.A.

ABBA spillede i sin tid på medlemmernes forbogstaver, da de skulle døbe deres band, ”and the rest is history.” Sådan en navnesucces kan sagtens  gentages, når nu navnene lægger så meget op til det. Så det har  fem unge musikere fra hhv. Danmark, Norge, Sverige og Finland gjort, men herfra hører ligheden helt op. Til gengæld er konstellationen af instrumenter i sig selv spændende, og det er den  nordiske tone i traditionsmusikken, de unge musikere udforsker. Der kunne godt være lagt op til god vind i sejlene, omend næppe af abba’ske dimensioner. ”Blandinavisk” kalder de deres musik – med en anden smart ordkombination – og den musikalske kombination afsøger nye grænser.

M.A.M.M.A. er Martin Strange Lorenzen (klarinet), svenske Albin Ekman (violin, bratch), Mads Kjøller-Henningsen (fløjte,  drejelire), norske Michael Caplin (citern, hardangerfele) og ålandsfinske Anton Johanson (percussion) kender hinanden fra Skurups Folkhögskola i Skåne, og de spillede blandt andet på Godtfolk Festival sidste sommer.

På lørdag den 25. januar er de igen på Fanø, nemlig i Nanas Stue, men allerede fredag aften altså på Godthåbsvej i København, og der er flere koncerter på vej, bl.a. også Odense Studenterhus.