For første gang afholder Kulturmaskinen d. 2. og 3. februar den nye folkemusikfestival Kyndelmissefesten. Det bekræfter, at der altid sker noget ny i byens kulturliv og ikke mindst på folkemusikområdet. Her har gode kræfter gennem årene holdt folk-flaget højt, og Kyndelmissefesten sker da også i samarbejde med violinist, komponist, igangsætter med mere Harald Haugaard.

Dreamers’ Circus Pressefoto

Helene Blum og Harald Haugaard Band featuring Juncker, Peter Uhrbrand, Kiki Brandt står for gallakoncerten fredag 2.2. kl. 18, og dermed skyder Kyndelmisse-lysfest-folk-festivalen i gang for fuld og flot musik. Lørdag aften spiller endnu et stort navn, nemlig Dreamers’ Circus, og det unge, talstærke band godt på vej frem, spiller support.

At konservatoriets folkemusiklinje lå i Odense i mange år kom selvfølgelig til at betyde meget, og festivalen ønsker at blive den nye, stærke facilitator til fortsat at samle folkemusikmiljøet. Festivalen er en treårig satsning, og meningen er, at festivalens form og struktur er færdigudviklet i 2020.

Medlemmer fra bandet Mynsterland.

Men Kyndelmissefesten kan meget mere end at samle folkemusikhovederne, som den selv skriver. Den vil etablere sig som en vigtig platform for hele Fyns folkemusikvøkstlag, samtidig med at den har ambitioner om at ramme en bredere målgruppe med bl.a. elementer som mad, talks og workshops i programmet. Denne gang er der talk med Bertel Haarder og bagefter fællessang lørdag eftermiddag. Programmet står også på showcase-koncerter. Det hele foregår på Magasinet/Kulturmaskinen i Odense C. Et dejligt lys i vintermørket for folkemusikken og byens borgere i det hele taget. Dermed falder det i tråd med vinterfestivalerne i Strib, naturligvis, i Glasgow med Celtic Connections, i Dublin med Tradfest og fra i morgen 2. februar med en månedlang lysfest i København, dog desværre uden tilhørende folkemusik!