Jeg fik en glædelig introduktion til Tyler Childers og hans band, da de gav to forrygende koncerter på Tønder Festival 2018. Her var en autentisk og overbevisende sanger og sangskriver, som ikke optrådte for at behage, men helst ville bruge sin musik og tekster til at berette om livet hjemme i landområderne i USA. Det gjorde han så godt og vedkommende, at han hurtigt blev en meget populær stemme for mange og hans to første album ”Purgatory” og ”Country Squire2 positionerede ham som én af de førende americana-musikere i USA.

Siden har hans udgivelser efter min mening været noget ufokuserede. 2020-albummet ”Long Violent History” er nærmest en række protestsange mod racisme, men mest med instrumentalnumre. Og i 2022 kom ”Can I Take My Hounds to Heaven” – endnu en sær udgivelse, der blev udsendt som et 3-delt sæt med 24 numre, men kun indeholdt tre nye sange.

Selv om albummet ikke indfriede mine forventninger til Tyler Childers, så sikrede det ham en imponerende 8. plads på den amerikanske albumhitliste. Også ”Rustin´in the Rain” har svært ved at leve op til mine høje forventninger. Med sine bare 28 minutters spilletid og et par covernumre, Kris Kristoffersons “Help Me Make It Through the Night” og S.G. Goodmans “Space and Time”, som Tyler ikke rigtig tilfører noget nyt, virker også denne udgivelse noget forhastet.

Der er dog et par perler på albummet. Bluegrass-sangen ”Percheron Mules” med backing af Travelin’ McCourys samt de rørende ballader ”Phone Calls And Emails”, ”Luke 2:8-10” og ”Space And Time”. Det er imidlertid ”In Your Love” og dens video, som har skabt nogen røre, fordi sangen beskriver to homoseksuelle minearbejdere.

Sammen med titelnummeret formår Childers virkelig at beskrive livet på landet med et nostalgisk blik, men uden klichéerne om den konservative og simple monolitisk kultur, som man ofte møder. Sangenes konstruktion og instrumenteringen giver albummet en stemning af retro-countrymusik, som den lød i 1960’erne. Det er imidlertid filtreret igennem Childers nutidige observationer og fortællinger.

Så trods mine forbehold er Tyler Childers stadig en countrysanger og sangskriver, der nyder stor interesse og popularitet. Om dette også gælder herhjemme, vil vise sig når han nu besøger Danmark igen. Det bliver d. 27. februar som led i hans Mule Pull ’24 Tour.