Jan Olsen er måske ikke kendt af så mange, så først en lille bio: Han startede i 1990’erne som professionel musiker i det dansk/irske band Still B, hvor han var sanger og pianist. Bandet turnerede en del i Irland, Tyskland og Danmark. Herefter arbejde han i mediebranchen, bl.a. på TV2/Fyn frem til 2009, hvor han vendte tilbage som aktiv musiker. Først som frontmand i rootstrioen D-O-K og fra 2015 som singer/songwriter-solist.

Han udsendte EP’en Vagabond Trail, hvorfra han har genbrugt tre sange til dette nye album. Sammen med de øvrige fem Olsen-sange befinder vi os i et krydsfelt mellem blues, rock og folk, som passer fint til hans lidt ru og mørke vokal, som bedst kan sammenlignes med Chris Reas.

Teksterne er skrevet i samarbejde med kæresten Susanne Ove. Olsen fortæller: ”Jeg bevæger mig flydende og streetwise på engelsk, men Susanne er forfatter, uddannet oversætter og ekspert i klassisk britisk litteratur. Sammen er vi dynamit.” Det er i hvert fald raffinerede og fængende tekster, som omhandler ’voksne’ emner som udlængsel, håb, spiritualitet, kaos og undergangsfrygt.

Medvirkende musikere tæller især: Peter Sund på diverse strengeinstrumenter, Palle Hjorth, diverse. keyboards, Peter Dombernowsky trommer og Morten Jørgensen på bas, men også et lille kor, strygere og blæsere udgør det fyldige lydbillede.

Secret Love er tilgængelig på vinyl-LP og streaming/download.