ULC Trio-turné way down under er under opsejling. Trioen er tæt på at tage afsted eller er netop rejst for at spille mere end 20 koncerter. Ruth Birnie fra MusicHaven, Parmerston North har booket turneen til de tre strenge- og knapekvilibrister – lords of the strings & buttons – i det smukke New Zealand. Selv kalder de det ”Scandy-boys-go-kiwi”.

Peter Uhrbrand

Peter Uhrbrand

Første koncert er 15. oktober i Auckland Society Club, og de næste tre uger rejser ULC landet tyndt via bl.a. Christchurch, Hamilton, Dunedin og Wellington, hvor den årlige W. Folk Festival finder sted 23.-25. oktober.

ULC = Uhrbrand, Lydom og Cahill, så det siger sig selv, at newzealænderne skal have et kæmpeskud traditionsmusik fra Fanø, men andre danske og også irsk traditioner vil mere end snige sig ind og præge koncerterne. De omtalte strenge sidder på (sanger) Seamus Cahills bouzouki og guitar samt på Peter Uhrbrands violiner. Harmonikaknapper og mundharper står Sonnich Lydom for.

Det er tre fabelagtige musikere, der i de næste uger repræsenterer den favnende folkemusik, som den (også) spilles i Danmark, ovenikøbet med bund i den ældste, stadigt levende traditionsmusik. Denne musik fra Fanø er Uhrbrand synonym med, og direkte medansvarlig for dens fortsatte eksistens blev han også, da han flyttede til Fanø for godt fire årtier siden. ULC rummer et væld af kyndighed og erfaring fra hver deres mangeårige musikerliv, altid bygget på kærlighed til de forskellige traditioner, som de hver især udspringer af, har perfektioneret og fint sammenflettet i ULC.

Der er god gang i new zealandske klubber, som reklamerer for ULCs snarlige komme. På et website for en af klubberne, de snart rammer i NZ, reklameres lige nu med ULC: ”Award Winning Acoustic Trio of Virtuosos from Denmark – Folk, Celtic, Roots & Swing”. Måske skulle der også stå ”Traditional” og ”Sønderhonings” – men det finder de ud af derovre, hvor foråret velsagtens står i fuldt flor her i oktober og november. Det skal nok blive stort for alle parter.

God tur!

www.eventfinda.co.nz