Trioen Zenobia har et stort og fast publikum, lige meget hvor de kommer i landet. Lørdag eftermiddag var ingen undtagelse, da Zenobia gav koncert på Aarhus Musikhus’ cafescene, hvor alle pladser var optaget en halv times tid, før koncertens begyndelse.

Mette Kathrine Jensen Stærk, søstrene Charlotte og Louise Støjberg kan i år fejre 10 års jubilæum med deres repertoire af både kendte og mindre kendte danske sange, salmer og viser, men også med mange nye kompositioner. Det kan også være kendte sange i nye forklædninger! De tre charmerende kvinder kan også kunsten at fortælle gode historier om, hvordan deres musik og sange er blevet til, ligesom de kan krydre deres koncerter med oplevelser fra deres ture land og rige rundt.

Louise Støjberg

Louise Støjberg

Instrumenteringen har været ret fast fra starten af. Storesøster Charlotte spiller klaver med følelse og elegance, Mette Kathrine svinger harmonikaen og sørger for at der også kommer traditionelle folkemusik toner indover, og Louise står for den meget smukke vokal, men spiller også guitar og trækbasun.

Trioen fornyer sig året rundt. De kalder også sig selv for et ”årstidsorkester”, som skifter deres sæt lidt ud efter de fire årstider. Og der kom videre variation i deres koncerter, da de udsendte et album med 16 danske sange alle skrevet af Carl Nielsen, som altid har fulgt dem på en eller anden måde, således at de stort set altid har haft mindst et nummer af Carl Nielsen med på deres sætliste.

Det var også tilfældet i Musikhuset lørdag, hvor Jens Vejmand, næsten som vanligt, sluttede koncerten inden ekstranummeret. Forinden var publikum blevet præsenteret for et varieret program af sange og melodier fra Zenobias to første udgivelser, men også et par nye numre fra det kommende album ”Blot en ild”. Det kommer på gaden i begyndelsen af april.

Herunder er et af numrene fra den nye cd, der også er udgivet som single. Sangen ”Sprogø” med både smuk melodi og gribende tekst om de kvinder, som blev ”deporteret” til øen fra 1921 til 1961.