007Det var første gang, jeg besøgte Beta – en lille nabo til musikstedet Amager Bio med en kapacitet på 150 personer. Beta drives af et professionelt booking- og produktionsteam i samarbejde med frivillige medarbejdere og er også et ’ståsted’, men med en stor foyer med siddepladser. Musikrummet er meget lydisoleret, hvilket giver en klar og direkte lydoplevelse, og programmet byder på alsidig alternativ musik.

Det var også første gang jeg hørte Will Hoge live. Han begyndte som pro-musiker i midten af 1990’erne med base i Nashville, og har siden gjort så meget væsen af sig med koncerter og pladeudgivelser, at hele branchen har fået øjnene op for hans talent. Han laver nemlig blændende gode sange og er velsignet med en stor stemme, som passer til både blues, country og rock.

Fotos: Claus Hellgren Larsen

Fotos: Claus Hellgren Larsen

Han var solo forleden aften, men vekslede mellem akustisk guitar til de mere folk- og countryprægede- numre, el-piano til balladerne og elguitar til rockerne. Han udnyttede intimstemningen og havde en kvik dialog med publikum, og hans varierede sange blev vel modtaget – inklusiv en hyldest til Sydstaterne.

Select Captain hedder også Kristian Gaardskjær. Han har som Hoge en fortid i rockmusikken, men er også nu en lovende sanger og sangskriver udstyret med en akustisk guitar. Han åbnede aftenen med sine alvorlige sange, som dog forekom lidt unuancerede. Men americana har virkelig vundet indpas i hovedstaden, både med nye musikere og på flere musiksteders programmer.