Her på rootszone.dk omtaler vi jævnligt Trolska Polska. Det er der også gode grunde til. Orkestret har nemlig i de senere år positioneret sig på en fremtrædende plads i den danske folkemusik. For når troldene trækker i arbejdstøjet og inviterer os med ud i skoven, så skaber de en eventyrlig forestilling.

Og når de bliver sluppet løs på de mange instrumenter: Cello, violiner, bas, tablas, nøgleharpe, drejelire, fløjter, jødeharpe og trommer med et stort udvalg af percussion, så er de nogle fortryllende trolde. De kan lokke dig ind i deres musikalske univers, som er både moderne og har dybe historiske rødder, der henter inspiration fra den nordiske folkemusik og inddrager elementer og klange fra hele verden.

Trolska Polska spiller familievenlig musik, som passer til både dans, fest og lyttekoncerter og må være velegnet til f.eks. skolekoncerter. Det var befriende, at de her spillede næsten u-forstærket, således at vi kunne nyde den ægte klang at de mange forskellige instrumenter.

Det eneste, jeg savnede, var nogle flere sangnumre, men Trolska Polska gav en medrivende koncert, og så var der et dejligt genhør med Højreby Spillemandslaug.