foto47155

Caitlin Canty

En bedre koncertstart en lørdag formiddag findes næppe. Den unge amerikanske singer-songwriter Caitlin Canty tog os stille og roligt med på en tur gennem sin musikalske verden med country, folk og americana-toner, hvor blide sange og melodier var i højsædet.

Hun gav sine sange et personligt udtryk med en autentisk, behersket og ren vokal, og hun forstår at gøre sangene levende, uanset hvad hendes tekster handler om. Som regel er det situationer i hendes liv, der har givet hende ideen og tankerne til en sang.

Caitlin Canty åbnede med et a capella-nummer, og gav også en sang akustisk foran scenen, hvor hun bad alle med kamera, der ”klikkede” for højt, om ikke at tage fotos mens hun sang en meget stille og følsom sang. Hun lærte først at spille guitar som 17-årig ved at se og lytte til et VHS-bånd med guitarundervisning!

Så var det tid til at gå et par gear op i lydstyrke, da det otte mand store band The Chair fra Orkneyøerne gik på scenen. Efter en rimelig rolig åbning blev tempoet sat op med jigs og reels, og det ikke mindst takket været den karismatiske violinist Douglas Montgomery, der gang på gang styrede de musikalske løjer på scenen og også havde et enkelt næsten klassisk solonummer.

The Chairs sæt var varieret bl.a. på grund af Brian Cromartys vokalnumre mellem de instrumentale. Og så har Orkney-bandet en atypisk skotsk sound trods den traditionelle instrumentering, da der sniger sig en anelse balkan- og gipsyrytmer ind i deres musik, som blev afleveret med vanlig skotsk energi og glæde.

www.tf.dk