Det var velspillet americana med skønne, sprøde elguitartoner, der var på aftenens musikmenu mandag aften. Solen skinnede – ikke vanvittig varmt, men næsten stabilt, over København og Tivoli, som igen lagde scene til ugens mandagsmusik på folk & worldscenen. Den hedder fra i år Orangeriet og er en rigtig god nyskabelse og erstatning for den gamle harmonipavillon. Her er langt flere siddepladser i en halvcirkel foran scenen, og denne mandag bænkede et talstærkt publikum sig og nød åbenlyst musikken. Rigtig mange blev koncerten igennem, og det siger faktisk meget, fordi mange jo blot er kommet tilfældigt forbi på deres Tivoli-tur, mens andre klart var kommet for bandet, bl.a. to fans helt fra Hamborg.

MC Hansen

MC Hansen Foto: Per Dyrholm

Tydeligvis havde mange unge voksne med småbørn lyst til at blive og lytte, men de små poder vil jo som regel altid videre ganske snart. Men det meget blandede publikum nød åbenlyst den amerikanske sangerinde og mere end habile guitarist Ana Egge (Foto øverst: Jack Hirschorn) og det danske band The Sentimentals. De arbejder jævnligt sammen og har også udgivet bl.a. CD’en Say That Now.

The Sentimentals er MC Hansen på guitar og sang, Jacob Chano på trommer og Nikolaj Wolf på bas. De fire musikere med Ana Egge som det naturlige midtpunkt er godt sammenspillet, selv om Egge ikke bor i Danmark. Til gengæld tager MC jævnligt til USA for at spille og skabe samarbejder, og han har netop spillet ved en festival i Arkansas sammen med Wolf. For selv om Egges virkeligt gode stemme var i centrum det meste af koncerten, så fik vi da også MC som sanger og frontmand – en rolle, han klarer både rutineret og charmerende. Som han sagde, så er det dejligt, at folk skriger frydefuldt – godt nok ikke foran scenen, men i de vilde forlystelser i samme område, og ”det tager vi som bifald til os”. Wolf lagde en fin bund, og Chano gav den gedigent gas på trommesættet. De fire musikere nyder at spille sammen.

De fleste af sangene var skrevet af Egge (nok også nogle af MC), og hun synger dem meget smukt, ikke råt, synes jeg, som Tivoli ellers skriver i foromtalen. MC fortalte, at hun lige havde købt elguitaren og slet ikke er vant til at spille på den, men det kunne man absolut ikke høre. De spillede en enkelt klassiker, og det vakte også begejstring: Den udødelige Stephen Stills-sang med det fede riff ”Stop Children What’s That Sound”. Uden på nogen måde at forklejne Egges og MC’s sangskrivning må man sige, at den slags som regel er en sikkert publikums-pleaser. Så en enkelt mere i samme klasse ville ikke have gjort noget. The Sentimentals spiller på samme scene igen allerede d.10. juli, denne gang sammen med den amerikanske sanger Taylor.Ashton