Det blev en Danmarkspremiere, da The Lonesome Ace Stringband indtog den lille caféscene. De når desuden i de næste dage forbi Tivoli, København og Atlas, Aarhus, inden de tager videre i Europa.

mde

Trioen er fra Canada, men har fået smag for amerikanske musiktraditioner. De er først og fremmest alle tre kraftfulde vokalister, der skifter mellem leadsang og nogle tætte trestemmige harmonier. Så forstår de med enkle virkemidler at give et energisk instrumentalt drive, som man kender fra old-time-musikken.

Dette høres også tydeligt på deres to første albums. På deres seneste album Gone Forever More har Chris Coole (clawhammer-banjo), John Showman (fiddle) and Max Heineman (bas) desuden bidraget med mange gode egne sange. Vi fik nogle af historierne bag sangene samt sange af bl.a. John Hartford og Roger Miller og der blev plads til nogle forrygende instrumentalnumre.

Derfor blev det en varieret koncert, som i stedet for den obligatoriske pause bød på bidrag af lokale og alligevel allestedsnærværende MC Hansen-duo, som spillede et par numre sammen med trioen samt gav et lille solosæt. MC Hansen har et nyt album på vej, som vi snart vil vende tilbage til.